Субота, 20.04.2024, 15:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 22 » ІМІДЖ
09:52
ІМІДЖ
«Кришталевий» фестиваль

Цього року в другій половині серпня у Сумах знову зібрали юних режисерів, журналістів та фотографів на ХХІ Міжнародний дитячий, молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела». Місце проведення фестивалю було очевидним: саме на Сумщині 20 років тому він був проведений вперше.
Особисто мене найбільше вразило саме місто. На жаль, часу добре його оглянути майже не було через щільний графік фестивалю. Важко сказати, чим найбільше сподобалися Суми: старими церквами і соборами чи красивими клумбами, незвично для франківців (шкода) чистими вулицями чи гарною архітектурою будинків у центрі.


Сам фестиваль дав можливість його учасникам  зустрітися з багатьма відомими людьми у сфері кіно, фото та радіо. Народний артист України Олексій Колесник на творчій зустрічі з дітьми розповідав про долю актора та розважав піснями під гітару, а зірка радянського фільму «В бой идут одни «старики»» Володимир Талашко ділився спогадами про власне життя. Сценарист і письменник Сергій Ільницький та головний оператор 1-го Національного каналу Володимир Таргонський навчали азам своєї справи. Наро09дний артист Росії, відомий режисер та член Національної академії кінематографічних мистецтв і наук Росії Володимир Фокін демонстрував свій фільм «До первой крови», розповідав про професію та на прикладі робіт своїх студентів навчав мистецтву кіно. Один із головних редакторів Національної радіокомпанії України Лариса Тарасова навчала правильно доносити інформацію до слухачів, а польські кінематографісти Габріелла Маліновська та Марчін Павлюкевич демонстрували короткометражні фільми з фестивалю «Жебрувка».
Правда, найбільше задоволення від майстер-класів та творчих зустрічей отримали керівники. Якщо старші учасники ще з цікавістю слухали розповідачів, то молодшим було помітно нудно вислуховувати довгі лекції.
Умови проживання гостей «Кришталевих джерел» були на високому рівні: готель «Олімпійський» забезпечив юних талантів справжнім домашнім затишком. Тільки харчування трохи непокоїло дітей.  «Годували нас, як в казармі: абияк, але голодними ми не були, – усміхається 15-річна Наталія Темех. – Та мені сподобалися цікаві заходи на фестивалі, особливо зустріч з режисером «ТАРС уповноважений заявити», викладачем ВДІКу Володимиром Фокіним».
 Місто Тростянець, що знаходиться за 55 км від обласного центру – ще одна причина відвідати Сумщину. На жаль, знамениту тростянецьку шоколадну фабрику так і не показали, зате відвели в Круглий двір, у парк Чайковського та до озера в урочищі Нескучне.
Протягом 5-ти днів роботи фестивалю учасників розважали фотоквестом, бліцконкурсами та дискотеками – так що на насиченість програми не варто жалітися.
Івано-Франківська делегація Школи журналістської майстерності у складі її директора Наталії Димніч та двох її слухачок Ольги Романської та Наталії Темех поверталася додому задоволена: ми отримали чотири дипломи в номінаціях «Телепередачі» та «Кіно- та телефільми». А телевізійний нарис «А ви про мене знаєте?» (автори – Юрків Христина, Захарчишин Зоряна, Лісовська Світлана, які працювали під керівництвом Оксани Кузів) отримав диплом лауреата фестивалю.
Загалом, двадцята річниця фестивалю вдалася. Переконана, «Кришталеві джерела» потечуть струмочком у серці кожного учасника і залишать у пам’яті щось хороше. Зустрінемось через рік! 
Ольга РОМАНСЬКА
Переглядів: 909 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]