Четвер, 25.04.2024, 19:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 21 » ГУРМАНІКА
13:47
ГУРМАНІКА
Зал «Національний»:                                                      найкращі традиції української кухні й гостинності

Зал «Національний» ресторану «Надія» належить до 
ресторанів класу «люкс» і входить у сотню кращих національних ресторанів України. Саме тому перша розповідь нової рубрики «Гурманіка» присвячена залу «Національний», який є одним з найбільших ресторанних залів Івано-Франківська та Прикарпаття за кількістю місць, а у якості обслуговування, організації масових відпочинкових заходів йому нема рівних й далеко за межами області. Доступна ціна та висока якість – саме те, що цінують гості цього закладу.


Лише переступивши поріг залу «Національний», поринаєш в атмосферу самобутності українського духу. Окрасою залу є велика гуцульська тарілка з старовинним орнаментом, яка розміщена на центральній стіні й випромінює національний колорит і теплоту щедрих господарів. Зручно розміщені столики, застелені світлими обрусами і прикрашені вазами з квітами, обрамлені національними атрибутами колони – усе це «дихає» затишком і водночас вишуканістю та елегантністю відпочинкового закладу високого класу. Відчуваєш: тут можна і смачно пообідати, і романтично повечеряти, а при потребі – чудово погуляти на студентській чи корпоративній вечірці або ж на справжньому українському весіллі, організувати бенкет з нагоди солідного ювілею або фуршет для учасників наукових чи будь-яких інших конференцій.
Присідаєш за столик, а поруч одразу з’являється стрункий ввічливий офіціант з меню в руках і з готовністю запропонувати щось смачненьке.
А меню залу «Національний» вражає розмаїттям страв. Шеф-кухар Дарія Толкач, яка понад 20 років працює тут і має безліч нагород вітчизняних та міжнародних професійних конкурсів, разом зі своєю командою запропонує гостям фірмовий банош, печеню по-гуцульськи, підбивну капусту, телятину з білими карпатськими грибами; посмакує також цісарська юшка, оригінальна гуцульська юшка з білих грибів, деруни з куркою та багато-багато інших автентичних карпатських страв за рецептами, які передаються від покоління до покоління з традиціями здорової натуральної їжі, що відлунює смак епох. Скуштувавши хоча б одну зі страв (повірте, автор цих рядків не одну з них смакував і рекомендує усім), ви назавжди залишитеся прихильником цієї здорової і смачної кухні.
Кондитерські, ковбасні та кулінарні вироби, які подаються у ресторані, є власного виробництва фірми «Надія». Керівництво та персонал прагнуть, щоб клієнти споживали якісну та безпечну їжу, тому роблять вибір на користь продукції, яка маркована знаком «Екологічно чисто та безпечно». Наприклад, ковбасні вироби виготовлені тільки з натурального м’яса за німецькою та власною технологіями. Любителям ковбасних та м’ясних виробів посмакує ковбаса «Делікатесна», «Станіславська», «Оприш-ківська», сало в асортименті, кров’янка, гурка, зельц, ковбаски-гриль. А любителів солодощів тут радують витворами кондитерського мистецтва, фірмовими тортами «Бельведер», «Тріумф Надія», «Родослав», вишуканими десертами, як-от унікальним десертом «Шоколадна ейфорія», різноманітними млинчиками, шоу-десертом «Фламбе» тощо.
Є в меню ресторану й велика карта закусок, салатів – м’ясних, рибних, сирних, овочевих, фруктових. Гордістю ресторану є гарбузовий сезон. Мабуть, ніде так не шанують гарбуз, як тут. Працівники ресторану переконані, що це один з найкращих національних продуктів і зразків здорової їжі.
Саме тому кулінари фірми «Надія» виготовляють смачні делікатеси саме з гарбуза, які наділені цілющими властивостями і неповторними смаковими якостями. Лише у «Національному» вам запропонують крем-суп з гарбуза (персонал ресторану шанобливо називає його «пан-суп», і це свята правда!), мариновані гарбузові цукати, фірмовий салат «Мікс з гарбузовою олією» (як на мене, пальчики оближеш!), фірмовий гарбузовий конфітюр, який часто дарують відвідувачам ресторану.
Варто зазначити, що гостями ресторану є відомі українські та світові особистості, діячі культури, мистецтва, науки, політичні діячі, які залишають у Книзі відгуків свої захоплення та подяки. Персонал володіє іноземними мовами, тож не лише українці, а й зарубіжні гості можуть почувати себе тут завжди комфортно.

Зал «Національний» ресторану «Надія» надає такі послуги:
д обслуговування індивідуальних клієнтів;
д обслуговування конференцій (конференц-харчування);
д кейтерінг – виїзне обслуговування у зручному для клієнтів місці;
д послуга "Room service” для гостей готелю «Надія»;
д харчування організованих груп;
д організація тематичних вечірок, бенкетів, фуршетів, днів народжень;
д організація весіль, випускних вечорів;
д проведення майстер-класів «Школи бездоганного європейського етикету»;
д святкування Нового року, Свят-вечора, Маланки, Дня незалежності (в національному стилі).


СМАЧНА ПРИТЧА

Гарбузове кохання

У 17 ст. у Станіславові жив молодий романтичний пекар Іван та красуня Агнешка. Іван був сиротою, а батько Агнешки хотів одружити її з людиною зі знатного роду, але покохала Агнешка пекаря Івана, який не мав за душею ні гроша.
Дізнавшись про наміри парубка одружитись з донькою, пихатий шляхтич наказав відіслати Іванові гарбуза, що означало відмову. Однак парубок не сприйняв гарбуза як образу, а навпаки – всю силу свого кохання вклав у солодкий десерт, виготовивши з гарбуза неперевершений чудо-конфітюр. Досі такого делікатесу ніхто не куштував.
Якось до міста з'їхались вельможі на святковий ярмарок. Батько Агнешки мав честь провести бенкет для цього панства і вирішив вразити всіх нечуваною смакотою. Гостям подали незвичний десерт, який своїм кольором нагадував бурштин і був надзвичайно ароматним та ніжним.
«Що це за диво?!» – запитували шляхтичі. – «З якого заморського фрукту приготовлена ця страва?». Не стримуючи свого захоплення, батько Агнешки вигукнув: «За кухаря, який приготував таку смакоту, не гріх віддати й доньку!» Радості Агнешки не було меж, коли дізналася, що ним виявився Іван.
Згодом відгуляли весілля, а історія і досі додає натхнення молодим парам вірити у справжнє кохання.
Рецепт гарбузового конфітюру вдалось розшукати кондитерам фірми «Надія», які з великою радістю готують його для всіх, хто прагне зміцнити своє здоров'я і відчути незбагненну силу любові.

Придбати десерт  можна тільки 
в магазині «Делікатес». Відчуйте солодкий смак гарбузового кохання!

«Національний» відвідала Наталка Боднарчук 
 

Переглядів: 1009 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]