П`ятниця, 19.04.2024, 20:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 6 » Гра мільйонів
14:40
Гра мільйонів
Стадіон «Рух» віддають Коломойському заради порятунку «Прикарпаття»
Футбольно-спортивному клубу „Прикарпаття” ввімкнули світло у кінці тунелю. Фірма „Скорзонера”, що входить до орбіти фінансово-промислової групи "Приват” Ігоря Коломойського, погодилася фінансувати головну команду області, що опинилася на грані виживання, впродовж п’яти років на загальну суму 60 млн. гривень.
Для порятунку „Прикарпаття” і завершення реконструкції центрального міського стадіону „Рух” створюється господарче товариство „Професійний футбольний клуб „Прикарпаття”. Минулого четверга Івано-Франківська міська рада ухвалила рішення про участь у створенні цієї структури спільно з ФСК „Прикарпаття” і ТзОВ „Скорзонера”, що володіє гірськолижним курортом „Буковель”. Також до співзасновництва запрошені облрада та ОДА. „Скорзонера” обіцяє розпочати фінансування футбольного клубу одразу ж після реєстрації господарчого товариства та внесення стадіону і землі, що знаходиться в його користуванні, до статутного фонду новоствореного підприємства.


льшого існування „Прикарпаття”, а також добудови центрального стадіону Івано-Франківська постало настільки серйозно, що міський голова Віктор Анушкевичус особисто доповідав на сесії, перервавши цього дня свою відпустку. Він констатував, що протягом 20-ти років місто не може добудувати стадіон „Рух” і фінансових можливостей недостатньо, щоби зробити це найближчим часом.
Також не рятують „Прикарпаття” щорічних 600 тис. грн. з міського бюджету. Адже, за словами В.Анушкевичуса, команди першої ліги фінансуються в межах 6-25 млн. грн. у рік. „Силами міського бюджету ми не можемо фінансувати професійний клуб, який грає в першій лізі... І клуб сьогодні фактично на межі виживання”, – заявив він.
Тому прихід щедрого інвестора депутати міськради зустріли загалом прихильно. Але багатьох міських обранців цікавив відсоток, який матиме місто у цьому проекті.
Керівник „Скорзонери” Олександр Шевченко відповів, що відсоток залежатиме від того, хто скільки із співзасновників внесе до статутного фонду господарського товариства, але «приватівці» хочуть володіти контрольним пакетом акцій. А міський голова сказав: „Мені все одно, скільки там буде чий відсоток. Головне, щоб був добудований стадіон, побудований сучасний готель на 350 місць, крите футбольне поле багатофункціонального призначення і плавальний басейн. Головне, щоб це в місті було. Його ніхто не візьме на плечі і не винесе. Ні в Київ, ні в Донецьк, ні в сусідню область”.
„Імперії створюються і розпадаються, а Колізеї залишаються”, – багатозначно додав мер на запитання депутатів, що буде, якщо господарче товариство з часом розпадеться.
Згідно з рішенням міськради, до статутного капіталу господарчого товариства „Професійний футбольний клуб „Прикарпаття” місто вносить цілісний майновий комплекс стадіону „Рух” разом з незавершеною західною трибуною та земельні ділянки, що перебувають в користуванні стадіону. Від обласної влади, зі слів мера, можливо очікувати на автобус для команди чи на виділення земельної ділянки за межами населеного пункту для тренувальної бази.
Натомість ТзОВ „Скорзонера” повинна за свій рахунок добудувати стадіон протягом 2010-2012 років, побудувати плавальний басейн, критий спортивний манеж, запасні футбольні поля, готель та інші спортивно-відпочинкові об’єкти, визначені засновницькою угодою, та щонайменше п’ять років фінансувати „Прикарпаття” по 12 млн. грн. у рік. Усі ці істотні умови мають бути включені в засновницький договір, укладення якого міськрада делегувала виконкому. 
Загальний обсяг необхідних коштів цього грандіозного інвестиційного проекту – понад півмільярда гривень. Можливо, тому О.Шевченко, виступаючи на сесії, був стриманим в обіцянках. Він наголосив, що першим етапом є порятунок команди, і лише на другому – добудова стадіону. А також зауважив, що не треба одразу покладати дуже багато зобов’язань на інвестора, бо деякі з них можуть виявитися непідйомними.
Однак, незважаючи на ці слова, всі присутні на засіданні депутати (41 з 60-ти)  проголосували одностайно «за» участь у створенні господарського товариства „Професійний футбольний клуб „Прикарпаття”. А мер навіть висловив надію, що „це доленосне рішення буде згадувати не одне покоління”.
Тарас ТКАЧУК

P. S. Продовживши свою роботу у вівторок, депутати міськради ухвалили ще одне «футбольне» рішення, погодивши умови договору про співпрацю між ЗОШ №24 і дитячо-юнацьким футбольним клубом «Ніка». Його метою є облаштування на території школи футбольного поля зі штучним покриттям, першого на Прикарпатті, що матиме стандартні розміри. Встановленням майданчика з усією необхідною інфраструктурою (освітленням, трибунами, роздягальнями тощо) займатимуться фахівці київського «Динамо», з яким «Ніка» уклала угоду про співпрацю. Відтак в Івано-Франківську відкриється футбольна академія столичного клубу.

Переглядів: 956 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Говерла  
0
На кінець депутати прийшли до розуму
Якщоб були дали згоду то за три роки вже булаб відповідна спортбаза.Будуй-
мо об"єкти до ЗОІ в Ів.Фр.-Буковелі-Ворохті-Вишкові---ПАЛАЦ СПОРТУ на 15
тисяч місць з тренувальним катком,ков-
занярській стадіон,готель,Інспекція МОК
вже не за горами.Ні одна Держава не збанкрктувала проводячи Євро,Світу,
Олімпіади.Будуймо.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]