Четвер, 28.03.2024, 14:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 5 » ГОРДІСТЬ МІСТА
10:58
ГОРДІСТЬ МІСТА
Вундеркінд з Івано-Франківська
Валентині Кістерьовій 11 років. Вона навчається в 6-му класі Української гімназії №1. За гімназійним  розкладом це 2-й клас.
Валя дуже любить гуманітарні, а також творчі предмети, серед яких література, малювання, музика.
Ця дівчинка добре знана багатьом мешканцям Івано-Франківська. Адже ще в 3-річному віці вона знімалася у кількох рекламних роликах: мінеральної води, однієї з місцевих газет, в соціальній рекламі, а також у відеокліпі Ярослава Крайника на пісню "Не біда, що минають літа".
Змалку Валя дуже виділялася серед інших дітей комунікабельністю, умінням спілкуватися та цілком дорослим світобаченням.
Ще маленькою Валя брала участь у звітному концерті свого дитячого садочка і вразила публіку, розповідаючи напам'ять величезний вірш.
Коли дівчинці виповнилося 5 років, вона поступила на підготовче навчання до Івано-Франківської міської дитячої музичної школи №3. Любов Валі до музики не є випадковою. В її родині чимало музикантів: дідусь грав на саксофоні, прадід на цимбалах, прабабуся на скрипці, бабуся співала в хорі.
Днями Валя повернулася з Міжнародного музичного фестивалю "В гостях у Айвазовського", що відбувався у Феодосії. Разом із Христинкою Проць дівчинка стала лауреатом III ступеня у номінації "Фортепіанний ансамбль". Валя із великою вдячністю говорить про своїх вчителів Наталю Іванівну Жданюк та Ніну Михайлівну Бзову, які поїхали з дівчатками на конкурс, допомагали їм та підтримували.
І це не єдина перемога маленької Валюші. Брати участь в різноманітних конкурсах вона почала ще у початковій школі і в цьому значна заслуга першої вчительки Світлани Едуардівни Демус.
За свої 11 років дівчинка здобула II місце у IV етапі олімпіади з української мови, I місце у II етапі Х Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика, II місце в II етапі I Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді ім. Т.Шевченка, II місце в шкільному конкурсі "Краще виконання поліфонічного твору Й.С.Баха", III місце в міському літературному конкурсі "Я люблю тебе, моє місто Франкове" в номінаціях "Журналістика" і "Проза".
Валя – постійний учасник і призер Всеукраїнського інтерактивного природничого конкурсу "Колосок", Всеукраїнського інтерактивного історичного конкурсу "Лелека" та Міжнародного математичного конкурсу "Кенгуру".
Досягнуті успіхи у настільки різноманітних галузях науки і мистецтва не викликають у дівчинки почуття вищості над іншими дітьми. Валюша відкрита і щира, завжди рада прийти на допомогу. Ще в початковій школі вона охоче залишалася після уроків із слабшими дітками, щоб пояснити незрозумілий матеріал.
В гімназії Валентина Кістерьова відвідує гурток журналістики. Дівчинка пише музику, створює імпровізації на різноманітні мелодії. Таке вміння у своєї учениці розвинула педагог Тетяна Михайлівна Ралько. Крім того, Валюша пише вірші і є частим учасником різноманітних літературних конкурсів. Валентина створює досить вдалі шаржі, малює різноманітні сюжетні картинки. Дуже любить читати, книги є основним захопленням талановитої франківчанки.
У вільний час дівчинка відвідує "Пласт", минулого року вона поступила до 79-го куреня імені Ольги Кобилянської.
А якщо говорити про мрії, то Валюша дуже прагне здобути як мінімум три вищі освіти: юридичну, економічну і журналістську. "А потім можна зайнятися фотосправою, – каже маленька Валя. Є багато цікавих сфер, які можна вивчати. Все це пригодиться в житті". Є у Валі і таємниця. Дівчинка дуже мріє отримати Нобелівську премію в галузі музики і хоче витратити її  на благодійність, допомагаючи дітям і тваринам.
Любов Загоровська
Переглядів: 1087 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]