Субота, 20.04.2024, 09:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 14 » ФУТЗАЛ
12:03
ФУТЗАЛ
«Ураган» будуватиме власну арену
Вона постане у мікрорайоні Пасічна на березі штучної водойми




У вівторок, 12 березня, відбулася прес-конференція івано-франківського міського голови Віктора Анушкевичуса та голови ПАТ "Прикарпаттяобленерго", президента НФК «Ураган» Олександра Бубена, на якій презентовано спільний соціальний проект під назвою «Академія футзалу в Івано-Франківську». По її завершенні підписано відповідну угоду про наміри.

«Прикарпаттяобленерго» в найближчі роки інвестує в оновлення міських електромереж (йдеться про майже 60 будинків, що раніше належали КЕЧ, і перебувають у незадовільному стані) понад 10 мільйонів гривень. Натомість міська влада надасть НФК «Ураган», засновником якого є обленерго, ділянку для реалізації проекту – 1,8 га землі в районі т.зв. «німецького озера» у Пасічній.
На цю ділянку було чимало претендентів, та після низки судових спорів вона належить містові, – розповів Віктор Анушкевичус. – Щоб передати її «Ураганові» (йдеться про оренду), потрібно пройти ряд передбачених законом процедур. Це питання вже обговорювалося з головами фракцій у міськраді. Вони не заперечують. Тож незабаром буде оголошено конкурс.
«Ураганівці» тим часом працюють над проектом академії. Наразі вони розглядають три варіанти – місцевих зодчих, одного з польських архітекторів, колишнього нашого земляка та італійської фірми. Представник останньої Марко Компанеллі представив власний проект безпосередньо на прес-конференції.
Цей варіант підкуповує тим, що він здається «під ключ», італійці розробляють бізнес-модель використання комплексу і навіть готові частково інвестувати кошти в будівництво, – пояснює Олександр Бубен. Апенінці всерйоз націлились увійти на український ринок і стверджують, що комплекс стане візитівкою не лише Івано-Франківська, але й усієї Західної України. Втім, незабаром ураганівці також матимуть зустріч з польською стороною…
Об’єкт повинен жити усі 365 днів на рік, – каже Марко Компанеллі. Тому він буде багатофункціональним. Окрім спортивних залів, передбачено відкриті майданчики для гри в теніс, футбол і волейбол. Ми використовуємо сучасні технології – енергію сонця та термоенергію.
Несподівано з’ясувалося, що окрім приміщення футзальної академії, де навчатимуться кількасот дітей, архітекторам вдалося «вмонтувати» у невеличку ділянку ще й спорткомплекс більш ніж на 2 000 місць, який отримав назву «Ураган-Арена». «Ми до останнього сподівалися, що буде реалізовано проект спорудження комплексу до Євробаскету, та після його провалу вирішили діяти самотужки», – говорить Олександр Бубен.
Тут варто нагади, що саме президент «Урагану» позаторік ініціював питання зведення в обласному центрі сучасного спорткомплексу і навіть запропонував провести перемовини щодо вільної ділянки на території 63-го котельно-зварювального заводу. Та згодом до справи взялися політики, які традиційно завели її в глухий кут, тобто на Чукалівку…
Чи означає це, що на планах обласної влади щодо зведення спорткомплексу тепер можна ставити хрест?, – поцікавилися журналісти. Олександр Бубен висловився в тому сенсі, що нові спорткомплекси містові не завадять. Тим паче, що «Ураган-Арена» передбачена для ігрових видів спорту. Водночас тут можна буде проводити і розважальні заклади, і навіть партійні з’їзди, – додав він.
А от Віктор Анушкевичус вкотре розкритикував чукалівський варіант (між двома кладовищами): «Ми готові надати ділянку на Калуському шосе (також не найкраще місце – авт.). Керівникам «Скорзонери» пропонували звести комплекс на території стадіону «Рух», з боку вулиці Дорошенка. Але й це ще не все. Ось уже десять років пустує чотири гектари землі на Південному бульварі біля міського озера. Свого часу забудівник отримав її для спорудження спортивно-розважального центру, однак нічого не робить. Більше того, з часом він намагався, змінити її цільове призначення – під житлове будівництво».
Та повернімося до «Ураган-Арени». Керманичі клубу сподіваються, що до кінця цього року вдасться пройти усі передбачені законом процедури, і вже з наступного вони зможуть приступити до втілення своєї ідеї у життя. Вартість проекту – 6-7 мільйонів євро. Тривалість будівництва – два-три роки. Загалом цей проект спів мірний у часі з модернізацію електромереж КЕЧ, – стверджує Олександр Бубен. 
Сторінку підготував Володимир Горощак
Переглядів: 770 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]