П`ятниця, 29.03.2024, 11:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 22 » ФУТБОЛ
11:31
ФУТБОЛ
Гра без м’яча
ФК «Прикарпаття» не поспішають віддавати новим власникам


Всі останні невдачі івано-франківського футболу списувалися на відсутність коштів. От, мовляв, прийде грошовитий інвестор, і ви команду не впізнаєте. Інвестор йшов до клубу важко, майже рік, через непрості перемовини, марудні юридичні процедури т. ін. Причетні до багатостраждального «Прикарпаття» згадували про нього за найменшої потреби і навіть без неї. І ось довгожданний час настав – інвестор постав на порозі клубу. Та замість радісних вигуків на кшталт кіношного «Так, нам це вдалося!» всі водночас немов набрали у рот води. Від моменту завершення попереднього сезону – жодної інформації! Між тим, вже за три доби команда має розпочати нову першість. Що ж відбувається за лаштунками франківського футболу?

За підсумками першості 2010-11 рр. івано-франківське «Прикарпаття», як відомо, з тріском вилетіло з першої ліги, побивши при цьому майже всі клубні антирекорди. Згадана обставина, тим не менш, не завадила керманичам клубу знову заявити про свої претензії на продовження виступів у другому за силою дивізіоні вітчизняного футболу. Вони ініціювали розширення ліги. Було здійснено кілька спроб, та всі завершилися провалом – більшість тепер вже колишніх суперників прикарпатців згадану ідею не підтримали.
Цікаво, що у попередні роки франківці з не меншим завзяттям відстоювали абсолютно протилежний варіант і пропонували відмовитися від виснажливих як фізично, так і економічно вояжів розбитими українськими шляхами. «Ділимо лігу на зони – економимо час і кошти», – пропонували вони. Аж тут такий поворот на 180 градусів. Чого б це? Ага, прийде добрий дядько і за все заплатить...
Бої за місце в 1-ій лізі тривали й після того, як у розширенні дивізіону було відмовлено. «Прикарпаття» висловило готовність замінити ужгородське «Закарпаття», в якого через борги по зарплаті виникли проблеми з отриманням атестату на виступи. Однак франківці, про що трубіла вся українська преса, й самі були атестовані чи не в останню мить. При цьому ФФУ відверто закрила очі на аналогічні «прогалини» в бюджеті вже франківського клубу.
Адвокатом «Прикарпаття» виступив віце-президент федерації Сергій Стороженко. У коментарі часопису «Український футбол» він зазначив: «ФФУ пішла назустріч «Прикарпаттю», яке відчутно змінилося: у нього вливаються пристойні фінанси, проведено серйозну кадрову роботу. Також найближчим часом, сподіваємося, побачимо і реконструкцію чудового стадіону в Івано-Франківську».
Але й це ще був не кінець нашим спробам залишитися в першій лізі «хоч чучелом, хоч тушкою». В останній момент засумнівався у власній готовності до виступів на такому рівні ФК «Львів», який втратив практично увесь свій торішній склад. Львів’яни дещо несміливо запропонували «продати» своє місце. «Ми готові!» – знову почулося з вуст керманичів «Прикарпаття». Але й цей варіант не пройшов.
Як не парадоксально, в той час, коли у Києві велася згадана вище гра без м’яча, в Івано-Франківську ніхто й не думав готувати команду до нових звершень. Гравці підтримували форму самотужки, нічого не відаючи про свою подальшу долю.
Лише минулої суботи з подачі «потенційного інвестора» (здається, так йменували «Скорзонеру» впродовж цілого року) футболісти розпочали підготовку до виступів у другій лізі. На перше тренування прибули майже три десятки місцевих гравців – і тих, що виступали торік, і тих, хто захищав кольори «Прикарпаття»-«Спартака» раніше. Працює з командою тренерський штаб на чолі з Сергієм Турянським. При цьому звичного для таких випадків представлення новачків – і футболістів, і тренерів – не відбулося. Всі й так добре знали один одного.
У вівторок команда відбула з обласного центру на тренувальну базу у Вістову, звідки й вирушить безпосередньо на матч першого туру з стрийською «Скалою». Стрияни, скориставшись власним правом, перенесли стартову гру першості з суботи на неділю, мимоволі подарувавши франківцям додатковий день на підготовку.
Втім, про хепі-енд мову вести наразі завчасно. Річ у тім, що вже кілька днів в обласному центрі мирно, чи не зовсім, співіснують два професійні футбольні клуби – СФК «Прикарпаття» – той, що виступав раніше, і ПФК «Прикарпаття», створений за рішенням міськради. Перший володіє сертифікатом на виступи під егідою ПФЛ, але не має команди. Другий готує команду до виступів, проте не має сертифікату. Якщо до п’ятниці два ФК не знайдуть спільної мови, команда на стартову гру першості не поїде...
«Кур’єр футболу» підготував Володимир Горощак
Переглядів: 891 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]