Субота, 20.04.2024, 00:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 4 » ЄвроФранківськ-2012
09:38
ЄвроФранківськ-2012
У 2012 році обласний центр Прикарпаття – теперішній Івано-Франківськ,  колишній Станиславів – урочисто відзначатиме 350-річчя з дня заснування. Очікується, що на це свято завітає чимало гостей, туристів, закордонних делегацій. Тому до свого 350-річного ювілею місто починає готуватися вже тепер.

Як повідомив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, перелік першочергових робіт і заходів до відзначення 350-річчя міста міська влада ухвалила ще у 2008 році. Однак лише недавно вони були підтримані обласною держадміністрацією і надіслані до уряду, який має виділити кошти на співфінансування підготовчих робіт.
«Вже на наступний рік в міському бюджеті ми закладатимемо кошти управлінню житлово-комунального господарства на реконструкцію і ремонт будинків центральної частини міста, їхніх фасадів і балконів. Загалом маємо відремонтувати 17 будинків, які після реконструкції стануть окрасою міста, перлиною архітектури. Влаштуємо підсвітку будинків-пам’яток архітектури в нічний час, – каже В.Анушкевичус. – Зараз ведемо пошуки підрядних організацій, які б виконували ці роботи. До цього ми підходимо дуже зважено і помірковано. Фірми-підрядники повинні мати відповідну практику і певні здобутки в своїй галузі. Лише таким ми зможемо довірити реконструкцію старих будинків. Це має бути не лише косметичний ремонт фасадів. Все має бути зроблено грунтовно, добротно, на роки. Місто має мати своє лице!»
Нагадаємо, що до переліку заходів, які попередньо схвалила міська влада на відзначення 350-річчя міста, також входили реконструкція історичного кварталу будинків на площі Ринок, влаштування пішохідної зони на вулиці Вірменській від пл. Ринок до вул. Шпитальної, реконструкція куполів на трьох будинках на вулицях Незалежності, Січових стрільців та Грушевського, реконструкція палацу Потоцьких, впорядкування парку Військових ветеранів, скверів на вулицях Шухевичів та Грюнвальдській, завершення реконструкції Центрального міського парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, Центрального народного дому, Центрального міського стадіону «Рух» та розбудова спортивно-розважальної інфраструктури на прилеглій території, а також спорудження Палацу спорту.
Окрім того, у 2012 році місто планує приймати туристів під час футбольного чемпіонату. За словами начальника управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдана Білика, для обслуговування туристів вже визначено такі готелі як «Парк-готель», «Надія», «Атріум», «Легенда» і «Чорний замок». До Євро-2012 в місті також планують збудувати ще один п’ятизірковий  і два чотиризіркові готелі в районі вулиць Чорновола-Гетьмана Дорошенка, поблизу стадіону «Рух».
Стах МІРЧУК     

Переглядів: 890 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]