Середа, 24.04.2024, 16:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 17 » Екзамен негодою
14:40
Екзамен негодою
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, під час негоди продовжує заливати дощовими водами частини вулиць Надрічної, Івасюка та вулицю кардинала Любачівського, на якій найбільше потерпають приватні помешкання та їхні подвір’я.
Стіни «били» струмом
За останній тиждень до служби оперативного реагування надійшло 47 скарг на протікання дахів у квартирах верхніх поверхів. Найбільше, за словами Т.Клочко, з території колишнього ЖЕО №8. А в одній дев’ятиповерхівці на вулиці Молодіжній під час дощу вода витікала з електричних розеток, а стінбили» струмом.
Через затоплення щитової в підвалі третього корпусу будинку № 177 на вулиці Мазепи його мешканці змушені були обходитись без електропостачання впродовж дев’я-ти годин. Стільки ж часу не було електроенергії у будинках мікрорайону вулиць Софії Галечко-Волошина. Там повітряну лінію електропередач, падаючи, порвало дерево, яке до того три дні «висіло» на цих дротах.
Але найбільше – 153 – скарг було зафіксовано на так звані затори дворової каналізації, внаслі-док чого вода затоплювала двори і стікала у підвали житлових будинків. Такі наслідки дощів усували чотири бригади КП «Івано-Франківськводоекотехпром», але виконання робіт зазвичай затягувалось на два-три дні.
А в кранах –
вода чиста
Збільшення кількості опадів не вплинуло на якість питної води у водопровідній мережі міста. Про це заявив головний інженер КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Володимир Бабич. За його словами, максимальний рівень води в річках піднявся на 50 сантиметрів, а мутність підвищилась до 150 мілі-грамів на сантиметр, тоді як очисні системи підприємства можуть очищати воду мутністю до трьох тисяч міліграм на сантиметр.
«Питна вода у місті відповідає всім санітарно-гігієнічним вимогам Держсанпіну, – запевнив В.Бабич. – Ми її очищаємо коагулянтом, його ще маємо на два тижні. Нову партію коагулянту отримаємо у п’ятницю, 15 червня», – сказав він.
Град, як куряче яйце   
Протягом декількох останніх днів негода, котра вирувала на Прикарпатті, наробила чимало шкоди. Сильний дощ із вітром та градом завбільшки із курячі яйця випав у суботу ввечері в декількох селах Рогатинського району.
Як наслідок – за даними прес-служби територіального управління МНС України, пошкоджені покрівлі в 183 житлових будинках та 117 господарських будівлях, 3134 пошкоджених листів шиферного покриття та 1270 одиниць розбитої черепиці, 71 розбите вікно у селах Загір’я, Вербилівці, Княгиничі та Путятинці.
Втім, великий град дошкуляв і мешканцям інших населених пунктів.
 Стах Мірчук

Переглядів: 853 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]