П`ятниця, 19.04.2024, 20:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 17 » ЕКОНОМІКА
12:21
ЕКОНОМІКА
Тарифи визначатиме Кабмін
Нацкомпослуг пропонує передати Кабміну право визначати рівень тарифів на тепло і воду. Комісія розробила і внесла в Кабмін постанови, згідно з якими уряд буде визначати рівень зміни тарифів на тепло- і водопостачання, а також графік таких змін.
При цьому регулятор у відповідь на публікації в ЗМІ зазначає, що не планує 30% підвищення тарифів на тепло і воду в Україні.
Розрахунки по коригуванню тарифів були зроблені Нацкомісією влітку 2012 року в рамках виконання завдання по приведенню тарифів до економічно обґрунтованого рівня. Восени 2012 року розрахунки були передані в Кабінет Міністрів для узгодження. Втім, вони (розрахунки) показували, що доведення тарифів до рівня покриття буде досить суттєвим і відчутним для населення, тому графік коригування тарифів був відхилений. У Нацкомпослуг пояснили, що існує два терміни – «економічно обґрунтований» тариф (яким тариф повинен бути) і «тариф до оплати за надану послугу» (скільки платить населення).
Станом на 14 січня поточного року, за розрахунками комісії, в середньому по Україні економічно обгрунтований тариф на теплову енергію для населення становить 325 грн./Гкал (діючий – 227 грн./Гкал, рівень відшкодування – 70%).
У сфері водопостачання середня економічно обгрунтована вартість 1 куб. м води для населення складає 5,97 грн. (діючий тариф – 3,63 грн./куб. м, рівень покриття – 60%). Різницю між економічно обгрунтованим і чинним тарифом відшкодовує держава.

Москва сльозам не вірить…  А Київ вже не плаче

Глава МЗС Російської Федерації Сергій Лавров на зустрічі в Чернівцях з главою українського МЗС Леонідом Кожарою описав економічні вигоди від потенційного членства України в Митному союзі, – пише «Комерсант-Україна».
За інформацією видання, спочатку передбачалося обговорити на зустрічі лише питання, пов'язані з головуванням Києва в ОБСЄ, зокрема з перспективами придністровського врегулювання. Проте потім до порядку денного додали питання взаємодії України і Митного союзу.
«Ми не змушуємо Україну вступати в Митний союз. Звичайно, з геополітичної точки зору це було б бажано для нас, але якщо цього не станеться, ніхто сльози лити не буде. Ми лише хочемо від Києва визначеності в даному питанні», – сказало виданню джерело, близьке до російської делегації.
Документально оформлених рішень, пов'язаних з МС, приймати не планувалося, і взагалі, український МЗС намагався якомога менше виносити це питання на публіку. Українська сторона навіть попросила журналістів не ставити міністрам питань на цю тему. Втім, вже на наступний день про перспективи інтеграційного проекту Росії, Білорусі та Казахстану заговорив сам Лавров. «Всі основні завдання щодо забезпечення функціонування Митного союзу виконані. Наше об'єднання вже приносить конкретну практичну вигоду», – оголосив російський міністр, після чого застеріг від «спроб штучного протиставлення інтеграційних процесів» в Європі. «Наші сусіди не повинні ставитися перед штучним вибором між західним і східним векторами розвитку», – попередив пан Лавров.
Втім, як стверджують українські джерела видання, російська сторона на консультаціях сама ставить Україну перед таким вибором, раз за разом підкреслюючи, що продовження інтеграції Києва з Євросоюзом змусить Митний союз ввести загороджувальні заходи, які вплинуть на експорт української продукції в Росію та інші країни МС.
Переглядів: 586 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]