П`ятниця, 29.03.2024, 01:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 22 » Екологічну катастрофу відвернули
10:37
Екологічну катастрофу відвернули
Минулого тижня нагадало про себе міське сміттєзвалище, що в селі Рибному Тисменицького району. Дощі й талі води переповнили його обвідні канали та спричинили підтоплення довколишніх територій. Була загроза, що з водою в довкілля потрапить й фільтрат – отруйна рідина, що утворюється під час розпаду сміття. З обвідних каналів рідину перекачували в так званий чек – котлован, де вона накопичується, і спецмашинами вивозили на очисні споруди.
Наразі, як повідомив перший заступник начальника міськжитлокомунгоспу Василь Білик, загроза минула і ситуація перебуває під контролем. Але вини за те, що сталося, з управління житлово-комунального господарства і комунального підприємства «Полігон» Василь Йосафатович не знімає: «У п’ятницю, коли почала прибувати вода, у нас відбулася нарада з першим заступником міського голови. Ми виїжджали на полігон, визначили першочергові необхідні роботи, але керівництво «Полігону» не організувало роботу в нічний час», — зазначив пан Білик.
Перший заступник начальника міськжитлокомунгоспу також повідомив, що незабаром змонтують тимчасовий трубопровід для відведення фільтрату зі сміттєзвалища на очисні споруди. «За тиждень ситуація внормується», — запевнив Василь Білик. Він також зазначив, що міськвиконком вирішив побудувати стаціонарний трубопровід для відведення фільтрату. Наразі є два варіанти: прямий, протяжністю вісім кілометрів, який прокласти важче, але дешевше, та обхідний – по трасі —  на шість кілометрів довший і дорожчий. Розпочнеться на сміттєзвалищі й спорудження ще одного «чека».  
Нагадаємо, що міське сміттєзвалище, яке розташоване за 12 кілометрів від обласного центру в с. Рибному Тисменицького району, ввели в експлуатацію в 1992 році. Загалом воно займає площу 20,5 гектара, а безпосередньо під полігон відведено 13 гектарів. Вісім гектарів лісу наразі ще залишаються нерозробленими. Щоденно сміттєзвалище приймає в середньому 80 машин, які привозять 1200 кубометрів твердих побутових відходів. Фільтрат зі сміттєзвалища за допомогою тимчасового трубопроводу відводили раз на два роки. І ще наприкінці минулого року керівник КП «Полігон» Богдан Тимочко говорив, що це конче необхідно зробити, бо на той час фільтрату вже накопичилось 20 тисяч кубометрів.
Наш кор.
Переглядів: 1075 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]