Четвер, 28.03.2024, 14:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Липень » 15 » Дощі знову наробили біди
11:50
Дощі знову наробили біди
Інтенсивні опади завдали чимало шкоди міській господарці. Як повідомила в.о. начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Наталія Дорошевич, лише за півтори доби в місті випало 160 міліметрів опадів, що становить місячну норму. А під час сильної зливи в понеділок за п’ять годин випало більше декадної норми – 43 міліметри. Дощі підтопили вулиці Надрічну, кардинала Любачівського, Максимовича, Медичну, Польову, мікрорайон Опришівці та так званий «БАМ» в межах вулиць Довженка, Сухомлинського і Гетьмана Мазепи. На контролі в службі оперативного реагування також перебувають 45 адрес, де протікають стелі, 18 адрес, де позаливало підвали. Вже не вперше вода затопила підвали Центральної міської клінічної лікарні на вулиці Гетьмана Мазепи.

Начальник міського управління Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Івано-Франківській області Василь Мацалак повідомив, що цьогорічна стихія кваліфікується як надзвичайна ситуація регіонального масштабу. За його словами, підрозділи пожежно-рятувальної служби на відкачування води виїжджали 93 рази, а служби комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром» — лише два. Тому пан Мацалак звернувся до керівництва міста з проханням провести інвентаризацію машин і механізмів комунальних підприємств, які теж можна було б залучати до відпомповування води під час надзвичайних ситуацій, спричинених інтенсивними опадами. «Я знаю, що така техніка є в дорожньому ремонтно-експлуатаційному управлінні та в «Теплокомуненерго» і її теж треба залучати, щоб не було такого, що ми не матимемо машин, щоб виїздити на пожежі», — сказав Василь Мацалак. Він також наголосив, що міська влада терміново повинна вирішити проблему постійних затоплень помешкань на вулицях Польовій та кардинала Любачівського, бо «люди мають номер і телефонують на «гарячу лінію» міністерства».
Натомість перший заступник міського голови, голова міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Зіновій Фітель вважає, що проблему підтоплення під час сильних дощів люди, по суті, зробили собі самі: «Вони весь час будуються, сміття скидають у фоси,  вже їх позасипали, а куди ж вода після дощів має стікати? — розмірковував вголос перший віце-мер. — Половина біди сталася через нас самих». Він також повідомив, що за розпорядженням міського голови спеціальна комісія обстежуватиме кювети й дренажні системи в приватному секторі та на території сіл міської ради, контролюватиме, чи всюди вони розчищені. «Ми будемо ходити від хати до хати і змусимо людей це робити, бо інакшого виходу нема. Люди мають це зрозуміти», — резюмував Зіновій Фітель.
Тарас Павлів
Переглядів: 981 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]