Вівторок, 16.04.2024, 08:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 7 » Дмитро Борин: «Люблю малювати тварин»
11:01
Дмитро Борин: «Люблю малювати тварин»
Дмитру Борину 11 років. Він навчається в 5-му класі школи-ліцею №23 міста Івано-Франківська. Малювати почав з 4-річного віку. Батьки пригадують один з перших його малюнків – п’ятирічний Дмитрик намалював гелевою ручкою тигра з відкритою пащею. Потім були пейзажі, зображення дивовижних динозаврів тощо. До художньої школи хлопця не одразу прийняли, викладачі не повірили, що він міг сам намалювати такі малюнки. А згодом батьки Дмитрика порадилися з психологом, як краще розвивати талант дитини, і спеціаліст порадив не працювати поки що з педагогом, а просто створювати умови, які спонукатимуть хлопчика до творчості. Через деякий час Дмитрик почав займатися в школі мистецтв, але й там вчителька відзначила у юного художника свій особливий художній стиль, який не потребує особливого втручання.
За кілька останніх років Дмитро Борин неодноразово перемагав в різноманітних мистецьких конкурсах. Зокрема,  зайняв I-ше місце у Всеукраїнському конкурсі з початкового технічного моделювання учнів молодшого шкільного віку в номінації «Виготовлення композицій за допомогою геометричного конструктора», І-ше місце у номінації «Ми – архітектори якісного світу» регіонального рівня Всеукраїнської виставки-конкурсу дитячого малюнка «Я хочу жити в якісному світі», III-тє, а згодом і I-ше місце у шкільному мистецькому конкурсі „Зорепад талантів” у номінації „Образотворче мистецтво”.
Перемога в конкурсі „Таланти багатодітної сім’ї” подарувала Дмитрику поїздку до Міжнародного дитячого центру „Артек”, де він став переможцем конкурсу по розпису на камені.
В школі Дмитрику подобаються уроки української мови та природознавство. Він любить читати енциклопедії, особливо природничого характеру.
У холі школи-ліцею №23 вже відбулася перша персональна виставка картин Дмитра Борина. Найбільше відвідувачів цієї виставки дивувало оголошення про те, що ці прекрасні картини на великих аркушах ватману намалював учень-першокласник.
„Я часто малюю тварин, саме тому, що їх важко малювати, – розповідає Дмитрик. – Не люблю малювати на замовлення і дуже мрію стати художником”.
Певною мірою ця мрія Дмитрика вже здійснилася. Адже 11-річний хлопець уже є справжнім художником, і ми ще не раз відчуватимемо гордість за його творчість.
Любов Загоровська
Переглядів: 1472 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]