П`ятниця, 29.03.2024, 09:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 6 » ДІЛО
11:53
ДІЛО
Богородчанське газосховище претендує на роль Центрально-Європейського

Україна готова бути Центрально-Європейським газовим хабом (вузлом), заявляє міністр палива та енергетики України Едуард Ставицький. За його словами, до українських газосховищ в Брюсселі було проявлено інтерес з боку європейських компаній.
«Ми надаємо особливого значення створенню Центрально-Європейського хаба в Україні на основі наших газових сховищ. На сьогодні газові сховища України мають можливість зберігати 31 млрд. метрів кубічних. При виконанні інвестиційного проекту, який ми зараз технічно майже узгодили, ми вийдемо на зберігання 50 млрд. метрів кубічних. Я скажу, що це досить серйозні проекти», – заявив Ставицький у четвер у Брюсселі на прес-конференції в ході круглого столу з питань українського газового ринку.
За словами міністра, до українських сховищ під час цього заходу було проявлено інтерес з боку європейських компаній.
Ставицький зазначив, що у зв'язку із цим буде створено робочу групу, яка «за най-ближчий тиждень випише порядок взаємовідносин наших двох груп, щоб чітко і покроково виконати взяті зобов'язання».
Нагадаємо, 3 травня в Брюсселі проходив круглий стіл за участю єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Оттінгера і української делегації на чолі з міністром енергетики та вугільної промисловості Ставицьким.
Тут же ж глава Мінпалив-енерго заявив, що з 15 травня Україна отримує європейський газ по ще одному реверсному потоку через Словаччину.


Губить людей не пиво…

Українські пивні компанії оголосили, що їхня продукція може подорожчати на 3 гривні за літр, а обсяг її випуску скоротиться на 25%. 
Одна з найбільших українських компаній «САН ІнБев Україна» заявила, що у разі схвалення ініціативи про позапланове підвищення акцизу скоротить обсяг виробництва на 25%. Схожої думки дотримуються і в інших великих компаніях. В «Carlsberg Україна» заявили, що можуть закрити один із своїх заводів і звільнити 15% співробітників.
Представники «Оболоні» та «Ефес Україна» кажуть, що згодні з розрахунками ЗАТ «Укрпиво», яке раніше заявляло, що різке та економічно необгрунтоване підвищення збору призведе до 24-відсоткового падіння реального обсягу виробництва, а надходження від цієї ініціативи не перевищать 800 млн. гривень, тобто будуть у три рази менші, ніж очікують її автори.
Законопроект № 2876 із змінами до Податкового кодексу, який викликав таку реакцію ринку, був поданий групою депутатів на чолі з Тетяною Бахтєєвою (Партія регіонів). Він передбачає підвищення ставки акцизного збору з 0,87 гривень до 2,5 гривень за літр і покликаний знизити споживання пива серед молоді, а також знайти додаткові 2 млрд.  гривень для фінансування заходів охорони здоров'я, зокрема лікарні «Охматдит».
«Ситуація, коли літр пива дешевший за літр молока, є неприпустимою. Сотні дітей зі складними діагнозами вмирають без спеціальної медичної допомоги,  оскільки на будівництво лікарні з відповідним обладнанням катастрофічно не вистачає коштів», – говорить один з авторів документа Леся Оробець («Батьківщина»).
«Прийняття законопроекту можливе найближчим часом, оскільки ініціатива допоможе наповнити бюджет і сприятиме здоровому способу життя українців», – вважає перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.


Арештоване майно – через інтернет

Міністерство юстиції пропонує впровадити систему реалізації арештованого майна через інтернет.
Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович. За його словами, з 1 січня 2014 року продавати та купувати арештоване майно можна буде з будь-якого місця, будь-якій особі через спеціальну інформаційну систему, що розміщуватиметься у мережі інтернет. Лавринович зазначив, що новий порядок реалізації арештованого майна передбачатиме проведення прилюдних торгів та аукціонів через спеціальну інформаційну систему в інтернеті.
«Планується, що запровадження електронних торгів забезпечить вільний доступ громадян та юросіб до реалізації арештованого майна, дозволить здійснювати його придбання з будь-якого місця за допомогою інтернет-технологій». 
Переглядів: 775 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]