Субота, 20.04.2024, 02:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Вересень » 24 » Дербі – найкращий початок
10:39
Дербі – найкращий початок
В суботу «Говерла» зустрінеться з львівською «Галичиною»

Впродовж літнього міжсезоння зі стану БК «Говерла» надходила доволі куца інформація. Із неї дуже важко було зрозуміти масштаб тих змін, які насправді відбуваються у клубі. Найперше – вражаюча реконструкція манежу коледжу фізвиховання, що став домівкою для двох франківських команд – «Говерли» і футзального «Урагану». Не менших змін зазнавав ігровий ансамбль. Лідери попереднього складу після вдало проведеного сезону виросли у ціні, а тому їм довелося шукати заміну. А тут ще й запрошення в Європу нагодилося – шосте підсумкове місце дозволяло вийти на континентальний рівень. Однак, зваживши всі «за» та «проти», франківці відмовилися.


Вболівальникам, однак, нудьгувати не доведеться. Лише на першому етапі змагань клуби суперліги проведуть по 48 матчів. Як і торік, учасники будуть розбиті на пари за географічним принципом. Франківці мандруватимуть країною разом з львів’янами. Інших варіантів не було, оскільки третій представник заходу – рівненський «Пульсар» зійшов з дистанції. Те саме зробили і сімферопольські «Грифони». Водночас було реанімовано БК «Донецьк», що припинив виступи посеред минулого сезону. А от переможцю вищого дивізіону – «Черкаським мавпам» місця в еліті знову не знайшлося.
Загалом у сезоні-2010/11 вітчизняна суперліга нараховуватиме 13 команд. Не важко підрахувати, що саме «Говерла» і «Політехніка-Галичина» проведуть найбільше часу на колесах. На цьому постійно наголошує керманич франківців Євген Мурзін. По завершенні попереднього сезону тренер зізнався, що не одразу зрозумів, як за таких умов гравцям найкраще відновлювати сили та готуватися до наступних матчів. Гадаємо, нині проблем вже не буде.
Підготовку до сезону «Говерла» провела у кілька етапів. Спершу був дощовий Івано-Франківськ. Його змінила спекотна Євпаторія. Потім прикарпатці знову повернулися у рідні пенати, випробувавши новий паркет коледжу фізвиховання. І лише на четвертому етапі, що проходив у Литві, «Говерла» провела перші спаринги, вигравши усі п’ять матчів. Завершальним акордом підготовки до нового сезону став турнір чотирьох команд у Миколаєві, де франківці фінішували другими після запорізького «Ферро-ЗНТУ».
З огляду на великі зміни в команді франківцям доведеться шукати собі нових кумирів, якими були Спаркс чи Фрейзер. Повести команду за собою покликані знову ж таки заокеанські легіонери – Деррік Зіммерман, котрий впродовж двох попередніх сезонів захищав кольори столичного «Будівельника», та Данте Свонсон, що перебрався на Прикарпаття з Польщі. Втім, новачків у «Говерлі» не бракує...
Новий сезон  в Івано-Франківську розпочнеться з галицького дербі – «Говерла» проти львівської «Галичини». Родзинки цьому протистоянню додасть та обставина, що в тренерському штабі суперника працює Олег Пелех, ім’я якого донедавна нерозривно асоціювалося саме з «Говерлою». Це буде перша зустріч наставника з своїм колишнім клубом. Гра розпочнеться о 16-й, а відкриття чемпіонату відбудеться за годину до того.
Франківці не стали підвищувати ціни на квитки. Вони й далі коштуватимуть від 10 грн. Зважаючи на те, що баскетбольний майданчик поступається за розмірами футзальному, будуть встановлені додаткові місця і безпосередньо у вирі подій зможе знаходитися більше глядачів. Це важливо, оскільки на час матчів баскетбольна арена буде закриватися шторами. 
Сторінку підготував Володимир Горощак

Переглядів: 879 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]