Четвер, 18.04.2024, 16:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 4 » ДАЙДЖЕСТ
14:57
ДАЙДЖЕСТ
До 16-ти і старші:  секс та карна відповідальність

Депутати взялися за статеву зрілість. УВерховній Раді зареєстрований законопроект,  в якому прописано: статеві стосунки з підлітками, яким не виповнилося 16 років, – це вже кримінал, за який можна загриміти за грати на три роки. В нинішньому варіанті закону вік дитини визначений непевним поняттям "статева зрілість", втім покарання за такий злочин більше – 5 років.
У пояснювальній записці до законопроекту авторства Віктора Шемчука вказано, що з особами у віці від 14 до 16 років часто виникають складності у визначенні факту досягнення особою статевої зрілості. Це питання в кожному конкретному випадку вирішується судово-медичною експертизою.


Потреба проводити таку експертизу не відпаде і у разі ухвалення цього законопроекту, впевнена юрист Ольга Андрєєва.
"Я не бачу сенсу у вказівці 16-річного віку, оскільки статева зрілість в одного може наступити в 14, а в іншого – в 20 років. Все одно буде потрібно проведення медичної експертизи, оскільки далеко не всі в 16 років досягають статевої зрілості. Тобто, процедуру і хід слідства ця норма не змінить, а може навіть призвести до халатності органів слідства, коли при розслідувані будуть відштовхуватись від віку потерпілого, – стверджує юрист. – Моя особиста думка в тому, що слід відштовхуватись не від віку, а від фізичного, розумового і соціального розвитку потерпілого. І від обставин, які супроводжували вчинення злочину, наприклад особа, яка скоїла злочин, могла не знати віку потерпілого, чи потерпілий навмисно приховав свій справжній вік. Тим більше, що заявниками в таких випадках частіше за все виступає не потерпілий, а батьки, вчителі та працівники соціальних служб. А потерпілий захищає правопорушника".
Дослідження Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка статевої культури української молоді, проведене 2011 року, показало, що 42% опитаної учнівської молоді віком 15–17 років мають досвід статевого життя (55% — серед хлопців, 31% — серед дівчат), а від 7 до 15% підлітків (залежно від місця навчання) вступали в статеві стосунки до 15 років. Більш того з’ясувалося, що значна частина дівчат практикують незахищений секс: майже кожна четверта опитана дівчина з тих, що мали статеві стосунки, не користувалась презервативом, а серед студенток таких безвідповідальних – майже третина. Наслідки відповідні: серед опитаних дівчат віком 15–17 років, які вже мали досвід статевого життя (всього таких було 796 осіб), 47 вже мали вагітність, і в 17 випадках це закінчилося абортом.
У Каті М. подібна історія закінчилася не вагітністю, а пологами. Вона якраз перейшла у випускний 11 клас, але школу так і не закінчила. Завагітніла у першому семестрі і пішла на сьомому місяці у декрет. Далі все шкереберть: на руках маленька дитина, чоловіка немає, закінченої середньої освіти теж. Дома з мамою жити не хотіла – пішла до подружки. Та готувала малолітню маму до зовнішнього незалежного оцінювання, допомогла вступити у коледж. Загалом ця історія закінчилась щасливо: молода мати і дитина здорові, з матір’ю стосунки налагодилися, освіту дівчина здобуває. Але це ззовні, а що в середині? Біль, розчарування, безсенсовість життя.
Едуард Лівінський сексолог, психоаналітичний терапевт так коментує подібні ситуації: "Дитина народжує дитину – вони один одному не потрібні. Виникає бажання позбутися її будь-якою ціною на підсвідомому рівні, під будь-яким приводом. Це може бути кар’єра, саморозвиток, бізнес, шоу-бізнес".
Проте ранній секс, навіть якщо не має незапланованих наслідків, може призвести до змін у психіці молодої людини.
 "У період з 14 до 20 років дівчата психічно проходять романтичну стадію своєї сексуальності і ранній секс призводить до зміщення акценту стосунків на фізіологію статевого акту. В результаті – блокування природної сексуальності, спроба "відіграти" підліткові проблеми у дорослих стосунках з чоловіком, що спричинює конфлікти у майбутніх сім’ях. Секс знецінюється, відповідно знецінюється жіночність – особистість жінки спотворюється і тому неможливо сформувати правильне ставлення до дітей", – зазначає Едуард Лівінський.
Сексолог вважає, що у підлітків нервова система не дозріла для сильного збудження і неадекватно на нього реагує – блокується психічний розвиток, виникає фіксація на статевій функції: у дівчат з’являється відраза або байдужість до статевих відносин, або розрив між тілесним і психічним "Я". У результаті сексуальні запити не контролюються – секс на рівні рефлексів та інстинктів. У хлопців особисті досягнення формулюються як сексуальні досягнення з психічною фіксацією на них. Вони залишаються на все життя у підсвідомості, і без допомоги спеціалістів їх подолати не можна. Питання не тільки у фізіологічному здоров’ї особистості, а у психічному здоров’ї нації.
Психолог центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Голосіївського району Лариса Файдун пояснює: "Недостатня увага та любов з боку батьків – одна з причин раннього статевого життя. Доведено, що перша жінка для хлопчика – його мати, а перший чоловік для дівчинки – батько. Знайомство з протилежною статтю відбувається поступово з самого дитинства. Це проявляється в обіймах батьків і дитини, у їх розмовах, турботі і допомозі один одному. Стосунки між батьками формують уявлення дитини про власні стосунки, майбутню родину. Якщо у сім’ї панує взаємоповага, любов та розуміння, то дитина, хлопчик чи дівчинка, а пізніше хлопець чи дівчина відчувають себе потрібними. Цього достатньо, щоб молода людина не втрачала свою цілісність, розвивалася повноцінно і поступово. Бо основний негативний наслідок статевих стосунків до статевої зрілості – це неповноцінний розвиток. Дівчата, що рано починають статеве життя, "розквітають" фізично, але швидкий розвиток статевих ознак сприяє уповільненню розумового розвитку. Щодо хлопців – вони перестають рости, ростуть тільки гормони. Тож у пошуку задоволення втрачається саме задоволення. Підліток починає інтенсивніше шукати різних способів отримати це задоволення".
Валентина КОЦЮБА

Нічне сидіння за відеоіграми загрожує підліткам діабетом

Тинейджери, які, замість того, щоби спати, просиджують ночі за відеоіграми, тим самим збільшують свої шанси захворіти на діабет.

Що більше годин спатиме підліток, то меншим буде ризик того, що в нього розвинеться це небезпечне захворювання, стверджують вчені з відділення психіатрії Піттсбурзького університету. Про це повідомляє The Daily Mail.
"Високий рівень інсулінорезистентності здатен призводити до розвитку діабету", – каже керівник дослідження Карен Меттьюз.
"Ми з’ясували, що в разі якщо підлітки, які зазвичай сплять по шість годин за ніч, отримують додаткову годину сну, вони можуть покращити резистентність до інсуліну на 9%", – каже вона.
У ході дослідження, результати якого були опубліковані в журналі SLEEP, науковці розглянули графік сну та рівень резистентності до інсуліну 245 здорових тинейджерів.
Експерти переконалися, вищий рівень інсулінорезистентності був пов’язаний з меншою кількістю годин сну, незалежно від таких факторів як раса, вік, стать, індекс маси тіла тощо.
Між тим дослідники з університету Копенгагена встановили: люди, які страждають на метаболічну хворобу, мають більше патогенних бактерій у кишковому тракті, аніж здорові чоловіки та жінки. Це відкриття дасть змогу лікарям значно швидше та раніше ставити хворим цей діагноз, адже кількість пацієнтів, хворих на діабет 2 типу, стрімко зростає.

20-річна бразилійка продає цноту задля благодійності

Студентка Катаріна Мігліоріні виставила на аукціон власну цноту. Таким чином дівчина хоче зібрати гроші на побудову осель для бідних сімей.

Ціна незайманості 20-річної бразилійки вже сягнула 155 тисяч доларів.
Катаріна називає себе романтиком та каже, що вірить у кохання. Але у продажу цноти вона бачить реальну нагоду змінити світ на краще. Кошти дівчина обіцяє передати неурядовій організації, яка зведе сучасні будинки для нужденних у її рідному штаті Санта-Катаріна.
За цією історією від самого початку спостерігає знімальна група з Австралії. Два роки тому дівчина відгукнулася на пропозицію Thomas William Productions стати героїнею документального фільму "Розшукується незаймана". Режисер намагатиметься показати глядачам емоції Катаріни до та після її першого сексуального контакту. У проекті також бере участь незайманий хлопець на ім’я Александр.
"Я дивлюся на це як на бізнес. У мене є змога подорожувати, бути частиною фільму та отримати за це бонус", – каже студентка.
"Якщо ти зробиш таке раз у житті, то не станеш від цього повією, точнісінько як зробивши одну чудову фотографію, автоматично не перетворишся на фотографа", – пояснює вона.
Аукціон завершиться 15-го жовтня. Катаріна отримає 20 тисяч доларів та 90% від фінальної ціни.
Переможця аукціону обов’язково перевірять на хвороби, що передаються статевим шляхом. Під час злягання він обов’язково скористається презервативом.
Зустріч покупця із Катаріною відбудеться в літаку, що летітиме з Австралії до США. Таким чином організатори проекту обійдуть закони, що забороняють проституцію.


Переглядів: 811 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]