П`ятниця, 29.03.2024, 17:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Жовтень » 14 » Дай світові те, що маєш найкращого, незважаючи ні на що
10:07
Дай світові те, що маєш найкращого, незважаючи ні на що
Галина Винничук,
депутат міськради,
фракція БЮТ


Добігає кінця нинішня каденція депутатів міської ради.
Оглядаюсь назад і розумію: як багато обіцяно було і як багато ще не зроблено. Можливо, частково виною тому партійна система виборів до місцевих рад, і цілком слушно сьогодні говориться про мажоритарну виборчу систему, яка дозволить виборцям знати свого депутата в обличчя, прийти до нього зі скаргами, проблемами, за порадою і консультацією. Хоча, як на мене, той з депутатів, хто відчував особисту відповідальність за те, як живеться побратимам-іванофранківцям, не переймався надто своєю приналежністю до котроїсь політичної сили чи фракції, а відповідально працював на користь міста і його мешканців. І таких чимало.
За роки депутатства виділені мені так звані «депутатські кошти» я вклала переважно в охорону здоров’я міста. За ці кошти придбане медичне обладнання, м’який та твердий інвентар, комп’ютери та інше для відділень лікарень: і дитячої, і міської лікарні № 1, і ЦМКЛ.  Проведений ремонт у міській поліклініці № 1. Вони невеликі, ці кошти, але їх, образно кажучи, видно. Переступаючи поріг поліклініки, і пацієнтам, і медичним працівникам приємно проходити світлими коридорами. Я радію, що змогла допомогти поліклініці, в якій працюю понад 25 років.
Не хочу, щоб іванофранківці сприймали цей мій скромний внесок як подвиг – це звичайна, повсякденна робота, яку я вважаю своїм обов’язком. І думаю собі: якби кожен з нас, депутатів, теж робив свій, хай і невеличкий, внесок у створення комфортних умов для наших співгромадян, місто наше виглядало б набагато затишнішим, красивішим, зручнішим і теплішим. Якби ми лагодили вчасно дороги, впорядковували у дворах дитячі і спортивні майданчики,  будували транспортні розв’язки і паркінги – зрештою, справді робили все, що обіцяли, йдучи у депутати, то наше місто було б найкращим містом на землі.
Зрозуміло, що ідеалу не буває. На жаль, і до ідеалу нам ще дуже й дуже далеко. Я не заздрю, а тішуся успіхами своїх колег-депутатів, але цей успіх повинен бути не за рахунок того, що ти депутат. Чимало депутатів нинішньої каденції, користуючись мандатом народного довір’я, повирішували свої бізнесові справи. Хто витиснув земельну ділянку для себе чи для свого найкращого товариша,  хто за безцінь викупив приміщення, хто розширив свою справу якимось іншим чином або захистив власний бізнес…
Центр міста – банки, офіси, торгові площі під бутіки різного калібру. Ну майже як у Лондоні. Але не забуваймо, що Лондон – це велика європейська столиця, а Івано-Франківськ – маленьке, хоч і європейське, однак провінційне містечко зі своїми традиціями мешкати саме в центрі. Де ж для цих «центральних» мешканців лавочки і клумби у дворах, де спортивні або танцювальні зали для дітей, які б свій вільний час проводили, займаючись у цих залах, а не п’ючи пиво чи курячи у під’їздах? Чомусь ми забули, що відпочинок після робочого дня – це не лише сидіння в кафешках або ресторанчиках за гальбою пива чи філіжанкою кави, це ще й заняття улюбленим тенісом або танцями, це активні розваги наших дітей, які повинні рости радісними і здоровими. І це ще багато чогось такого, що створює справжню комфортну атмосферу міста, в якому хочеться жити. Любімо своє місто!            
Переглядів: 913 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]