Вівторок, 23.04.2024, 23:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 18 » ЧИ ПРАВДА, ЩО...
10:48
ЧИ ПРАВДА, ЩО...
…в Україні втричі подорожчають автомобільні номери?

Уже незабаром  вартість одного номерного знака для авто становитиме 135 гривень, і відповідно за комплект водіям доведеться віддавати по 270 гривень. Такого закономірного висновку дійшли українські блогери, що за останній тиждень повідомленнями про різке зростання цін на автономери «завалили» інтернет-мережу. А передувала такому міркуванню угода між Міністерством внутрішніх справ України та вінницьким Казенним науково-виробничим об’єднанням «Форт», підписана 28 вересня. Згідно з цим договором,  Міністерство внутрішніх справ України закупить у вищезгаданого об’єднання 313 тисяч 380 номерних знаків транспортних засобів на загальну суму 38 мільйонів 994 тисячі 750 гривень. Інформація про тендер була оприлюднена у «Віснику державних закупівель».
Якщо зробити нехитрі підрахунки, поділивши загальну суму сплати в договорі на кількість номерних знаків і додавши ще кілька гривень зверху, отримаємо приблизну ціну одного номерново знака – 135 гривень.
Нагадаємо, у липні начальник відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи управління ДАІ Олександр Дем’янко заявляв, що в наступному році вартість комплекту номерних знаків автомобіля становитиме 80 гривень. Але цифри у договорі між МВС і НВО «Форт» свідчать українцям зовсім про інше: враховуючи ціну закупівлі, автомобілістам доведеться заплатити суму майже в 3,5 раза більшу за обіцяну Дем’янком.  
Чи варто очікувати українцям найближчим часом подорожчання автономерів, «ЗК» поцікавився в обласній Державтоінспекції, яка і займається їх видачею.
Проте івано-франківські «даішники» про ситуацію з можливим подорожчанням номерних знаків говорити навідріз відмовились, мотивуючи це тим, що «коментувати чутки вони не уповноважені».
«Я думаю, якби справді щось подібне у державі і планувалося, то ми давно були б в курсі справи. А подібні речі я чую вперше», – сказав «ЗК» один із заступників керівника ДАІ в Івано-Франківській області.
Приватні фірми, що займаються виготовленням дублікатів номерних знаків, кажуть, що про подорожчання теж не чули. Але якщо у ДАІ зросте ціна на «перший» комплект, то, імовірно, дублікати теж стануть дорожчими. Сьогодні вартість однієї копії номерного знака у приватника – 200-250 гривень.  
Вищезгаданий тендер на закупівлю номерних знаків МВС проводило за процедурою закупівлі в однієї особи тому, що науково-виробниче об'єднання «Форт» має відповідний патент на промисловий зразок «Знак номерний транспортних засобів». Цей патент НВО отримало ще в грудні 2010 року.  
Проте на офіційному сайті «Форту» про виробництво номерних знаків або хоча б звичайних інформаційних табличок не згадується жодним чином.
Отже, незважаючи на те, що остаточного підтвердження інформації про подорожчання автономерів у ДАІ «ЗК» так не отримав, угода між МВС та «Фортом» залишається чинною, хоча і не афішується. А питання про ціну автономерів залишається відкритим.
Оксана ГЛУШКЕВИЧ
Переглядів: 753 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]