Четвер, 25.04.2024, 16:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 20 » ЧИ ПРАВДА, ЩО...
11:36
ЧИ ПРАВДА, ЩО...
в обласній лікарні закриють деякі відділення?
Минулого тижня серед пацієнтів Івано-Франківської обласної клінічної лікарні поширилися чутки про те, що, мовляв, невдовзі у цьому закладі припинять своє існування деякі відділення. Приводом до таких розмов стали перевірки наявності хворих у вечірній час особисто начальником Головного управління охорони здоров’я області Миколи Олінійчука.
Чи насправді це так, ми з’ясовуємо у головного лікаря найбільшої лікарняної установи області Остапа Івановича Грищука.
«Якщо це чутки, то я вам скажу, що це недостовірна інформація. Жодного відділення, жодного підрозділу Обласної клінічної лікарні не планується закривати. Навпаки, ми плануємо реорганізацію лікувального закладу, котра полягатиме у відкритті нових потужних діагностичних відділень, обладнаних сучасною апаратурою. Це дасть можливість чітко, точно і правильно поставити діагноз для подальшого лікування», — наголошує Остап Грищук.
За словами головного лікаря, ОКЛ є закладом, підпорядкованим Головному управлінню охорони здоров’я, а тому як начальник управління, так і його заступники можуть у будь-який момент навідатися до лікарні, пройтися по відділеннях і перевірити кількість хворих та лікувальний процес. «Про кожну таку перевірку нас попереджають», – зізнається головний лікар.
Нагадаємо, що в Україні триває реформування медичної галузі, згідно із яким створюються так звані первинні, вторинні та третинні рівні медичної допомоги населенню. Тому Обласна клінічна лікарня мала би отримати статус третинного рівня і надавати допомогу вкрай важким пацієнтам.
«Обласна клінічна лікарня є закладом третинного рівня надання медико-санітарної допомоги. Коли буде втілюватися у життя реформа, потрібно буде диференціювати хворих, котрі можуть лікуватися на вторинному рівні, а не в обласній лікарні, — зазначає керівник лікарні. — Це заклад найвищої категорії надання медичної допомоги. Тому тут повинні лежати хворі з найважчою патологією та повинно бути потужне діагностичне відділення. Фактично ми плануємо при кожному відділенні створити реанімаційні палати. Зараз ми фактично працюємо як лікарня невідкладної швидкої допомоги. До нас поступають як хворі із важкими патологіями, так і зі «швидкої». Так не повинно бути. Ми повинні надавати планову стаціонарну медичну допомогу».
Що стосується наповнення відділень хворими та надання лікарської допомоги пацієнтам, то головний лікар запевнив, що такий показник як норма ліжкоднів уже ніде не звучить, хоча Міністерство охорони здоров’я його не відміняло. «Звичайно, є сезонність у заповненні відділень лікарні. Найбільший вплив на це мають релігійні свята і сільськогосподарські роботи. Сьогодні лікарня заповнена на 99 відсотків. При ліжковому фонді 790 хворих у нас їх є 750. Тому не можна сказати, що лікарня не заповнена», — зауважує Остап Грищук. За його словами, минулого понеділка до лікарні поступило 160 хворих за один день, хоча вже у вівторок – тільки 10.
Володимир БОДАК
Переглядів: 841 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]