П`ятниця, 19.04.2024, 23:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 29 » Чи бояться пожеж багатоповерхівки?
11:03
Чи бояться пожеж багатоповерхівки?
В Івано-Франківську існує проблема, що не розв’язується роками й уже набула статусу "хронічної”. Йдеться про пожежну безпеку будинків підвищеної поверховості  та запобігання загибелі і травмуванню людей під час виникнення пожеж у них.

Протягом квітня інспекторським складом державного пожежного нагляду міського управління ГУ МНС в області  вкотре, відповідно до графіків пожежно-технічних обстежень, перевірили такі будинки. Протипожежний стан вищевказаних будинків практично не змінився. Його з впевненістю можна назвати незадовільним.
Зокрема, пожежна небезпека у будівлях підвищеної поверховості  м. Івано-Франківська посилюється тим, що у цих будівлях захаращені  шляхи евакуації, електричне господарство не відповідає  вимогам ПУЕ, системи автоматичної сигналізації та димовідведення перебувають в непрацездатному стані та й не обслуговуються спеціалізованими організаціями, сигнали про  їх спрацювання не виведені на пульти централізованого спостереження, внутрішній протипожежний водопровід не функціонує, пожежні кран-комплекти розкомплектовані, відсутні  евакуаційне освітлення сходових кліток, здійснені самовільні перепланування кімнат, квартир та коридорів, відсутні первинні засоби пожежогасіння, не забезпечено справний стан зовнішніх джерел протипожежного водопостачання. Вищеперелічені фактори можуть привести до несвоєчасного виявлення пожеж, стрімкого поширення вогню, задимлення всіх без винятку шляхів евакуації,  в тому числі сходових кліток, що унеможливить швидку ліквідацію пожеж та рятування людей.
Вогонь у будинках підвищеної поверховості  швидко поширюється по вертикалі, а продукти його горіння заповнюють евакуаційні виходи, сходові  клітки, ліфтові шахти, коридори загального користування. Швидкість поширення диму та отруйних газів по вертикалі  досягає  кількох десятків метрів за хвилину, а верхні  поверхи практично стають "колискою” його накопичення.
Слід зазначити, що мало в місті й будівель для розміщення вогнеборців. Кількість пожежних депо не відповідає  державним нормам, що не дозволяє пожежним підрозділам своєчасно прибувати до місць виклику та швидко ліквідовувати пожежу.
Станом на сьогодні Івано-Франківське міське управління ГУ МНС в області спільно  з ГУ МНС в області, органами виконавчої влади та меценатами вирішило проблему  з придбанням 50-метрової пожежної  автодрабини, вирішується питання щодо будівництва двох додаткових пожежних депо на території міста.
Запобігти надзвичайним ситуаціям та своєчасно виявити пожежу у будинках підвищеної  поверховості можна шляхом запровадження сучасних технічних засобів зв’язку, пожежної  сигналізації, оповіщення про пожежу, систем димовидалення, систем внутрішнього протипожежного водопроводу, а також  інших систем та засобів, а насамперед фінансування, що  істотно покращить протипожежний стан будівель підвищеної поверховості м. Івано-Франківська.
Інспекція ДПН МУ ГУ МНС в області
Переглядів: 1155 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]