Вівторок, 23.04.2024, 08:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 20 » Чемпіонка з шашок
17:16
Чемпіонка з шашок
Іринка Балтажи народилася в Запоріжжі. Коли дівчинці виповнилося 7 років, сім’я переїхала до Івано-Франківська. Іринка навчається в 3-му класі школи-ліцею №23 і з усього розмаїття шкільних занять понад усе любить малювання, трудове навчання, логіку, фізкультуру, математику і музику.
Зараз Ірі 9 років і вона є чемпіонкою України з шашок. Захоплення шашками в Іринки не випадкове. Її мама – Ольга Балтажи – заслужений майстер спорту України, призер чемпіонатів Європи та світу з шашок серед жінок. Батько – Костянтин Балтажи – міжнародний арбітр, віце-президент Федерації шашок України. Перші спортивні змагання для Іри відбувалися ще у Запоріжжі, коли дівчинка захищала спортивну честь своєї школи.
А в Івано-Франківську Іринка відвідує обласний шахово-шашковий клуб і значно випереджає за результатами своїх однолітків.
У 2011 році Ірина Балтажи зайняла II-ге місце на чемпіонаті України та отримала путівку на чемпіонат Європи, який відбуватиметься з 1 по 8 серпня в Таллінні.
„Зараз в Європі шашки набувають дитячої популярності, – розповідає мама Іринки. – Дуже багато дітей грають в шашки. І я вважаю, що у чемпіонаті Європи Іра не просто братиме участь, а побореться за медаль”.
Обдарована дівчинка здобуває не лише спортивні перемоги. Цього року Іринка посіла II-ге місце в обласному конкурсі юних виконавців на народних інструментах. Іра Балтажи навчається в музичній школі №2, де грає на досить екзотичному для загалу інструменті – домбрі.
Сама ж Іринка дуже мріє про перемогу на чемпіонаті Європи: „Я хочу здобути перше місце на цих змаганнях. Мрію отримати величезний кубок і, коли виросту, стати чемпіонкою світу з шашок. А поки я маленька,  хочу стати чемпіонкою Європи”.
З дитячою безпосередністю Іринка розповідає про свою найбільшу мрію: стати вченим, який винайде багато доброго і корисного для людей і для тварин. Іра дуже хотіла б організувати в лісі годівнички для різноманітних тварин і залучити багатьох людей світу допомагати тим, хто потребує допомоги.
Іринці Балтажи лише 9 років, але ця дівчинка вже чітко знає: жити треба так, щоб творити добро. Попереду в Іринки нові перемоги і досягнення, а поки що вона посилено готується до поїздки в Таллінн, адже цього разу на спортивній арені вона представлятиме не лише рідне місто, але й Україну.
Любов Загоровська
Переглядів: 925 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]