Вівторок, 16.04.2024, 13:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Вересень » 2 » Бразилія нам допоможе?
11:37
Бразилія нам допоможе?
В суботу розпочинається черговий чемпіонат України з футзалу

Попередній сезон івано-франківський «Ураган» завершив на четвертій сходинці, що стало найвищим досягненням в історії клубу. Можна було б, звичайно, порадіти, але від команди вже давно чекають більшого. За шість років перебування в еліті ураганівці тішили своїх шанувальників лише перемогами у міжсезонних турнірах…

У підготовчий період кері вники клубу не стали ви гадувати велосипед. Літо-2010 «Ураган» провів за сценарієм попереднього. Спочатку був збір на Одещині, потім – поїздка до Польщі на «Кубок Бескидів». Як і торік, планувалося завершити підготовчий цикл домашнім «Кубком Галичини», але його з певних причин перенесли на жовтень, коли в чемпіонаті України настане тритижнева перерва. Не було цього року і традиційного сходження команди на одну з карпатських вершин.
Не вирізнявся «Ураган» активністю і на трансферному ринку. Керманичі клубу більше переймалися укладанням нових угод з діючими футболістами. І все ж два новачки у команді з’явилися. 23-річний голкіпер Кирило Ципун з ЛТК пройшов з новим колективом всі підготовчі збори, а от 28-річний Сергій Чепорнюк з «Тайму» перебрався до столиці Прикарпаття лише минулого тижня. Все ще анонсується поява в «Урагані» кількох бразильців. Щоправда, термін їх прибуття в Україну щоразу переносять. Тепер на легіонерів чекають у середині вересня.
Натомість не буде в «Урагані» Андрія Паршикова, Едуарда Кулика і Сергія Піддубного. Ще в розпал сезону залишив Івано-Франківськ Раміс Мансуров, котрий був єдиним новачком команди у сезоні-2009/10. Попри зміни, франківський клуб залишається лідером за середнім віком своїх гравців – сім з 12-ти футболістів «основи» перетнули 30-річний рубіж. Непогано було б на завершення кар’єри щось таки й виграти… 
До речі, склад вищого дивізіону не змінився. У турнірі змагатимуться ті ж 12 клубів, що й торік. Єдина ротація – львівський «Кардинал» тепер базуватиметься у Рівному. Саме з ним і зіграють франківці у 1-му турі.
Щоправда, суттєво змінилася формула змагань. На другому етапі вісімка фіналістів змагатиметься за кубковим принципом. Що цікаво, переможець визначатиметься не за сумою голів, а за кількістю перемог – серії триватимуть до трьох вікторій одного з суперників (за нічийного рахунку призначатимуться післяматчеві пенальті). І може так статися, що для визначення переможця опонентам доведеться зіграти один з одним аж п’ять разів поспіль! Перевагу власного майданчика при цьому матиме клуб, котрий на першому етапі фінішує вище. Триватимуть матчі плей-офф впродовж квітня-травня наступного року.
Розіграш Кубка України-2010/11 фінішує у січні. До вирішальної стадії змагань потраплять не вісім клубів, як торік, а лише чотири. Вони визначать володаря трофея за два дні.

Сторінку підготував
Володимир Горощак


Переглядів: 944 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]