П`ятниця, 26.04.2024, 01:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Лютий » 3 » Богдан Стрільчик: „Своє майбутнє я пов’язую з наукою”
11:40
Богдан Стрільчик: „Своє майбутнє я пов’язую з наукою”
Богдан Стрільчик – студент I курсу Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. У 2010 р. його наукова робота отримала перше місце на третьому етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України (МАН).

Навчався Богдан в Івано-Франківському обласному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей із сільської місцевості. Протягом двох років займався в МАН у секції літературної творчості, обравши для дослідження непросту тему „Фольклорно-міфологічні засади художнього мислення письменника”. Вся складність роботи полягала в тому, що потрібно було, орієнтуючись на обґрунтовану теоретичну базу, дати вичерпний аналіз своїй власній творчості і якомога краще репрезентувати її.
Конкурс-захист відбувався у кілька етапів. Спочатку треба було виконати теоретичні завдання, а наступного дня відбувався захист власної роботи, на якому молодий науковець мав аргументувати вибір теми, висловити думку про новизну праці і довести її авторську неповторність та оригінальність.
Саме з наукової роботи в Малій академії почалася і літературна діяльність Богдана Стрільчика. Його вірші вже були надруковані в альманахах МАН, в журналі „Перевал”, „Буковинському журналі”.
Зараз Богдан навчається в Інституті філології ПНУ за спеціальністю „Українська мова та література”. Паралельно він заочно здобуває освіту за спеціальністю „Філософія” на філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету.
„Своє майбутнє я пов’язую з науковою діяльністю в літературознавчій чи мовознавчій галузі”, – каже Богдан Стрільчик. Проте дуже хочеться вірити, що ми ще не раз почуємо про цього хлопця не лише як про обдарованого науковця, але й як про поета.
Любов ЗАГОРОВСЬКА
Переглядів: 1564 | Додав: bond | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]