Середа, 24.04.2024, 00:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 14 » БАСКЕТБОЛ
10:52
БАСКЕТБОЛ
«Говерла» летить в Альпи
Єврокубкові матчі франківців розпочинатимуться о 21.30


Вслід за «Ураганом» імена своїх супротивників у новому єврокубковому сезоні дізналася франківська «Говерла». Жереб звів її з французьким «Роанном» (містечко на південному сході країни) та чеським «Пардубіце». Ще один один опонент прикарпатців визначиться у протистоянні іншого чеського клубу – «Простейов» і болгарського «Лукойла-Академіка».

Франківський глядач зможе побачити виступи команди на власні очі, оскільки формат турніру передбачає проведення двоколового турніру з роз’їздами. Матчі групового етапу відбуватимуться у листопаді-грудні. На кшталт футбольної Ліги чемпіонів, всі поєдинки розпочинатимуться  одночасно – о 21.30 за Києвом.
Першу гру підопічні Євгена Мурзіна зіграють 8 листопада у рідних стінах з невідомим наразі суперником. Далі «Говерлу» очікують два гостьові поєдинки: 15-го – у Роанні, 22 – у Пардубіце.  В другому колі буде все навпаки. До наступного раунду виходять по дві кращі команди.  
Однак, щоб прийняти суперників у рідних стінах, «Говерла» має довести власну арену до мінімальних вимог ФІБА-Європа. Насамперед йдеться про місця для глядачів (їх недостатньо) та належні роздягальні. Сьогодні керівництво клубу розмірковує над тим, в який спосіб довести кількість місць у залі до 2 000. Що ж до роздягалень, то вирішено зробити їх не стаціонарними, а тимчасовими, розбірними. Модернізації потребують табло. Наявні не здатні відтворювати прізвища гравців, чого вимагає регламент…
Паралельно з реконструкцією спортивного ядра відбуваються зміни в складі команди. Тренерський штаб «Говерли» останнім часом перебував у США, де переглядав потенційних новачків. Щодо тих, легіонерів, які захищали кольори клубу в минулому сезоні, то, як повідомив генеральний директор клубу Андрій Дроздов, перемовини ведуться з Дерріком Зіммерманом і Данте Свонсоном.
Більш зрозуміла ситуація з українцями. Франківці продовжили контракти з Анатолієм Дубнюком, Віктором Герасимчуком і Віталієм Вінтоняком, на черзі – Олексій Полторацький. Новачком команди став Ігор Сільковський, ведуться перемовини з Олександром Осначем.
Підготовку до нового сезону «Говерла» розпочне 1 серпня в Івано-Франківську, а продовжить в Надвірній. Далі можливий вояж у Євпаторію, де команда була торік, або ж участь у двох турнірах. Заключний етап підготовки пройде у Литві (з 15 вересня). Новий чемпіонат країни розпочнеться 1 жовтня.

Сторінку підготував Володимир Горощак
Переглядів: 832 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]