П`ятниця, 29.03.2024, 08:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 6 » Бандера і Шухевич стануть почесними франківцями
13:05
Бандера і Шухевич стануть почесними франківцями
Степан Бандера і Роман Шухевич – і досі в авангарді боротьби за Україну. В обласному центрі ініціювали присвоєння їм статусу „Почесний громадянин Івано-Франківська”, щоб таким чином дати відповідь на антиукраїнські дії нової влади. Зокрема, на скасування Донецьким окружним адмінсудом присвоєння Бандері і Шухевичу звань „Герой України”.

З ініціативою про надання звань „Почесний громадянин Івано-Франківська” С.Бандері та Р.Шухевичу виступила міська організація ВО „Свобода”. Пропозиція знайшла підтримку всіх депутатських фракцій міськради. Це було підтверджено на спільній прес-конференції минулого четверга, де представники „Свободи”, секретар міськради і керівники всіх депутатських фракцій говорили в унісон.
Голова міськорганізації „Свободи” Роман Онуфріїв зауважив, що за часів незалежності в Івано-Франківську надання таких звань, що передбачені статутом міста, ще не відбувалося, – Бандера і Шухевич будуть першими. На його переконання, це дасть можливість продемонструвати, що будь-які дії антиукраїнської влади не змусять іванофранківців забути про свою історію, що вони шанують тих, хто вів боротьбу за незалежність України. 
На думку секретаря міськради, БЮТівця Василя Бойчука, в Україні вже фактично встановлено антиукраїнський режим. Але присвоєнням статусу „Почесний громадянин Івано-Франківська” Бандері і Шухевичу „ми будемо намагатися показати свою позицію”. За словами В.Бойчука, в цьому питанні у міськраді є порозуміння між різними політичними силами.
„Коли стоїть питання про Україну – ми одностайні”, – підтвердив заступник голови фракції „Наша Україна” Петро Романчук. Говорячи про нову владу, депутат припустив, що „за 100 днів вони хочуть закатати в асфальт все українське”. „Ми своїми діями постараємося їм перешкодити”, – наголосив він.
Голова близької до міського голови фракції УНП Богдан Чупірчук теж не сумнівався, що з цього питання буде прийняте позитивне рішення. За його словами, влада кожний день підтверджує свої антиукраїнські дії і це „не є окремі антиукраїнські випади, а вони перетворюються у певну систему”.
Голова секретаріату міської „Свободи”, депутат облради Руслан Марцінків повідомив, що їхню ініціативу також підтримали представники Крайового Братства ОУН-УПА Карпатського краю та ряд громадських організацій міста.
Присвоїти С.Бандері і Р.Шухевичу статус почесних громадян Івано-Франківська планується на позачерговій сесії міськради, яка відбудеться сьогодні, приурочивши це до 348-ї річниці міста, що припадає на 7 травня. Присвоєнню повинно передувати прийняття положення про цю відзнаку, яке, як наголошували всі присутні, треба виписати так, аби потім у суді не можна було скасувати рішення міськради.
Станіслав Крук
Переглядів: 1037 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]