Четвер, 25.04.2024, 15:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 26 » Арена готова. Прем’єра переноситься
12:18
Арена готова. Прем’єра переноситься
В обласному центрі завершили реконструкцію манежу коледжу фізвиховання

Роботи, котрі проводили фахівці латвійської фірми «Спорта-Халле», завершилися за графіком. 15 серпня арена, що виблискує свіжим лаком, була здана в експлуатацію. Першими на новенький паркет вийшли ті, хто й затіяв грандіозну перебудову спортзалу – баскетболісти франківської «Говерли».

Все почалося з того, що вітчизняна баскетбольна Суперліга торік заборонила «Говерлі», новачку турніру, виступати у рідних стінах через небезпечне для здоров’я спортсменів покриття ігрового залу. Помикавшись трохи по гостях, керівництво клубу все ж вмовило функціонерів змилостивитися. Франківцям дозволили виступати у рідних стінах. Але тільки під «залізні» гарантії реконструкції спортзалу.
Спершу «ведмеді» хотіли придбати настил, який би монтувався на офіційні матчі поверх існуючого. Проте, озброївшись калькулятором, клубні боси «Говерли» з часом відмовилися від цієї ідеї. Вона була визнана економічно необгрунтованою.
Допоміг випадок. Латвійський центровий Мартінс Скірмантс, який деякий час виступав у «Говерлі», розповів про плани (проблеми) клубу знайомим зі «Спорта-Халле», що спеціалізується на спортивному покритті. Ті й запропонували свої послуги. Це був дебют латвійської фірми в Україні. Покриття доставили зі Сполучених Штатів – масивний паркет завтовшки 20 міліметрів з канадського клена, який відповідає усім вимогам ФІБА. При монтажі врахували кліматичні особливості Івано-Франківська, а саме підвищену вологість повітря. Тому було встановлено два шари гідроізоляції. Покриття підлягає ремонту, а отже є довговічним. Водночас замінили й легкоатлетичний сектор, освітлення, котре працюватиме у кількох режимах – для навчального процесу, тренувань і матчів...
Довершить перебудову залу встановлення трибун для глядачів. Вони будуть як переносними (розташуються довкола майданчика), так і стаціонарними (у планах – реконструкція балкона).
Прем’єра арени була запланована на кінець літа – з 26 по 29 серпня в Івано-Франківську мав відбутися традиційний футзальний «Кубок Галичини». Проте його перенесли на жовтень, коли в чемпіонатах України і сусідніх країн настане тривала перерва, пов’язана з матчами збірних. Відтак перший офіційний матч на новому паркеті буде зіграно 11 вересня, коли «Ураган» прийматиме в національній першості ЛТК з Луганська.

Сторінку підготував
Володимир Горощак
Переглядів: 1062 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]