Середа, 24.04.2024, 10:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 3 » АКЦЕНТИ ТИЖНЯ
13:19
АКЦЕНТИ ТИЖНЯ
Гра м’язами
Більшість в міськраді погрожує відправити у відставку міськвиконком, а міський голова обіцяє більшості влаштувати «шоу»

Минулої п’ятниці відбулась 24-а сесія Івано-Франківської міськради. Депутати розглянули зо три десятки питань, чимало з яких додатково внесли до порядку денного з голосу від мікрофонів. Резонансними виявились розгляд питання про стан реалізації інвестиційного проекту фірми «Сен Гобен» та обговорення запиту голови комісії з питань освіти Оксани Савчук щодо збільшення місць у дошкільних навчальних закладах. У підсумку голова фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв спершу запропонував міському голові оголосити догани своїм заступникам Любомирові Слободяну та Михайлові Вересу і пригрозив відправити міськвиконком у відставку, а міський голова Віктор Анушкевичус у відповідь на це пообіцяв «свободівцям» на наступній сесії влаштувати «шоу».


Відставка і шоу?..

Словесні перепалки між мером та керівником фракції ВО «Свобода» виникли під час розгляду питання про стан реалізації інвестиційного проекту фірми «Сен Гобен» та обговорення депутатського запиту голови комісії з питань освіти Оскани Савчук (ВО «Свобода») щодо збільшення кількості місць у дошкільних навчальних закладах. Фракції більшості міськради не подобається інертність чиновників у цих питаннях.
«Якщо ми матимемо проблеми з реалізацією інвестиційного проекту, то міськвиконком у повному складі піде у відставку, – заявив Р.Онуфріїв. –  Я хочу порекомендувати оголосити догану заступнику міського голови, який здійснює економічний супровід цього проекту, а персональну відповідальність за стан виконання проекту покласти на міського голову… Ми вже рік теревенимо про те, що профільний заступник повинен займатися розширенням мережі дошкільних навчальних закладів. Я би хотів, щоб відповідна реакція була висловлена особисто міським головою щодо річної бездіяльності в контексті розширення мережі ДНЗ. Для чого нам службовці, які не можуть виконувати рішення міської ради? Нам такі службовці не потрібні», – сказав він.
Однак міський голова Віктор Анушкевичус з головою фракції ВО «Свобода» не погодився. За його словами, основні проблеми із залученням інвестора та розширенням мережі дошкільних закладів наразі полягають передовсім у юридичній площині і не все залежить від чиновників міськвиконкому. 
«Перестаньте, пане Романе, – звернувся мер до Р.Онуфрієва, –  займатися тут тими речами, про які ви не знаєте. Ви хочете шоу? На наступній сесії я влаштую вам шоу. Ви думаєте, що так легко міському голові поставити підпис під рішенням, яке носить суперечливий характер з точки зору законодавства? Спочатку потрібно отримати відповіді на всі питання, щоб потім їх не задавала прокуратура. А щодо дошкільної освіти, то за шість років мого головування в цьому питанні зроблено стільки, скільки не зробили за 15 років незалежності. І саме з ініціативи Михайла Вереса (заступник  міського голови з гуманітарних питань, – ред.) відкрито, а не закрито, ДНЗ «Зернятко». Тому є питання, які під силу вирішувати профільним заступникам, а є такі питання, які ні», – резюмував Віктор Анушкевичус.

Із запитами спізнились
24-а сесія міськради вперше проходила за зміненим регламентом. Саме тому на її початку, окрім вже згаданого запиту щодо збільшення кількості місць у дошкільних навчальних закладах від фракції ВО «Свобода», запит від фракції ВО «Батьківщина» виголосив Володимир Стасюк. У ньому він зажадав від прокуратури міста правової оцінки рішень міськради, які стосувались виділення земель за 2002-2010 роки. Ще один запит, відповідно до зміненого регламенту, В.Стасюк мав намір виголосити наприкінці сесійного засідання. Однак, коли настав час це робити, В.Стасюка у сесійній залі вже не було. З такої ж причини не скористався своїм правом на виголошення задекларованого депутатського запиту із сесійної трибуни і його колега по фракції Василь Ревчук. «Це вперше в історії міськради, коли депутати заявили про свої запити, але не прийшли їх виголосити, – сказав В.Анушкевичус. –  І це підтвердження того, про що я казав, що окремі депутати використовували право виголошувати запити на початку сесії, як політичний піар», – зазначив мер.
Левко КУТИНСЬКИЙ

Переглядів: 871 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]