П`ятниця, 26.04.2024, 00:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 9 » АКЦЕНТИ
11:10
АКЦЕНТИ

Будуємо Україну щодня
4 жовтня на території ПАТ «Івано-Франківськцемент» відбувся урочистий запуск новозбудованого заводу-мільйонника з випуску цементу.


На фото: за мить відбудеться запуск нового цементного виробництва. Почесне право запуску нового заводу надано (зліва направо): Демківу Андрію Григоровичу – директору з будівництва нового заводу, Шефелюку Михайлові Антоновичу – ветерану підприємства, запускав першу цементну піч у 1964 році, Маковійчуку Миколі Васильовичу – першому заступнику директора з будівництва нового заводу, головному інженеру цементного виробництва на ПАТ  "Івано-Франківськцемент".

Як зазначив голова правління ПАТ "Івано- Франківськцемент" Микола Круць, за 50 років підприємство від маленького заводу переросло у гіганта української промисловості, який зорієнтований на найновіші світові стандарти в сфері екології та енергозбереження.

На фото: Микола Круць, голова правління ПАТ  "Івано-Франківськцемент".

На фото у центрі: голова обласної адміністрації Олег Гончарук та голова правління ПАТ «Івано-Франківськцемент» Микола Круць.

«Сьогодні ПАТ "Івано-Франківськцемент" є візитівкою Прикарпаття у промисловому виробництві, – підкреслив голова ОДА Олег Гончарук. – Розвиток цього підприємства є яскравим прикладом хорошого управління. І це тоді, коли інші підприємства на межі закриття».
Нову лінію виробництва вдалось побудувати всього за 14 місяців. Нова технологія гарантує максимальну безпеку навколишньому середовищу, а також дозволить збільшити обсяг виробництва з одночасним зменшенням його собівартості. Цю важливу виробничу ланку на підприємстві створювали трохи більше року, залучивши понад 200 вітчизняних та іноземних організацій, а також 5 банківських установ.
«На сьогоднішній день ми маємо високотехнологічне та екологічне українське виробництво, – наголошує голова правління ПАТ «Івано-Франківськцемент» Микола Круць. – Віримо в те, що у нашій державі запанують мир і спокій, вона розвиватиметься в економічному плані, а продукція прикарпатського підприємства буде потрібною».

«Ця подія є дуже визначальною для нашого колективу, – каже Микола Федорович, – півтора року тому я казав, що у жовтні 2014 року вже буде новий завод. Пригадую, тоді датські партнери, попри велику підтримку проекту, вважали, що треба більше часу. І те, що ми прийшли до мети вчасно, – це заслуга кожного працівника «Івано-Франківськцементу», адже ми будували завод без зупинки діючого обладнання, використовуючи наявну  інфраструктуру допоміжних технічних виробництв. Випуск спеціальних цементів не тільки дає нам можливість додатково працевлаштувати 300 чоловік, але це й наш внесок в кожну галузь народного господарства – в першу чергу, звичайно, йдеться про будівництво мостів, гірських доріг».


На фото: нове виробництво освятив Володимир Війтишин, архієпископ і митрополит  Івано-Франківський Української греко-католицької церкви.

Владика Володимир каже, що відкриття заводу у такий важкий час є символом надії на щасливе майбутнє: «Там, на Сході, сьогодні велике переживання, проливається кров. Тут у нас, на Прикарпатті, ви відкриваєте двері для нової України, даєте працю дітям, внукам, які побудують міцну Україну».

 «Запуск нового виробництва став можливий не тільки завдяки фірмам – надійним партнерам, але й завдяки нашим працівникам, – каже Микола Круць, – які вірили і підтримували проект. А найбільша подяка тим, хто стояв біля джерел створення ще цементно-шиферного комбінату, які з перших днів були з нами пліч-о-пліч і, попри різну, почасти нелегку ситуацію в державі, залишалися і працювали. Саме завдяки цим людям, ветеранам праці, ми маємо можливість розвиватись і рухатись вперед».


На фото: голова правління Микола Круць та його перший заступник Богдан Заяць  з ветеранами підприємства.

Факти:
В результаті будівництва  встановлено 45 одиниць високоефективного  обладнання  очистки, що дозволяє знизити питомі викиди в атмосферу твердих частинок відхідних газів  до 20-22 мг/м3 проти 50 мг/м3 за старими технологіями (слід зазначити, що безпечними, згідно з нормативами Європейського Союзу, вважаються викиди, що не перевищують 30 мг/м3, а норма, прийнята в Україні, – 50 мг/м3).

В результаті реалізації проекту створено додатково 300 нових робочих місць, зокрема на дільниці видобутку  та транспортування сировини, а також технологічного  та обслуговуючого персоналу цементного виробництва, пакування та відвантаження цементу.

В результаті здійснення проекту надходження платежів до бюджетів всіх рівнів зростають, очікувана річна сума приросту складе 110 млн. грн., тобто середньорічні надходження в бюджет від діяльності ПАТ «Івано-Франківськцемент»  складуть 250 млн. грн.

 

Переглядів: 1025 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]