Четвер, 28.03.2024, 11:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 25 » АКЦЕНТИ
10:28
АКЦЕНТИ

Право знати
Громада Івано-Франківська хоче знати, над чим працює міська влада, і стурбована тим, що у публічному доступі немає проектів рішень міськвиконкому, адже саме цей колегіальний орган виконавчої гілки влади зазвичай першим ухвалює доленосні для міста рішення, лише частину з яких потім виносять на розгляд і затвердження міською радою.
Як пояснив керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис, зараз для ознайомлення громадськості передовсім оприлюднюються проекти регуляторних актів, які повинні проходити обов’язкову процедуру громадських слухань. Інші проекти рішень, які готують структурні підрозділи міськвиконкому, за тиждень до чергового його засідання подаються у протокольну частину, яка розсилає їх для ознайомлення членам міськвиконкому та депутатам міської ради, які цього бажають.
Водночас А. Лис погодився, що є такі проекти рішень, які начебто й не підлягають обов’язковому попередньому оприлюдненню, але можуть бути цікавими міській громаді чи окремим зацікавленим особам, яких вони стосуються. Тому зараз опрацьовуватиметься питання, щоб всі проекти рішень, які виносяться на розгляд міськвиконкому, за тиждень до його чергового засідання оприлюднювалися для ознайомлення на офіційному веб-сайті міськвиконкому.
Зрештою, ознайомитися з проектами рішень міськвиконкому можна на офіційному веб-сайті Івано-Франківської міської ради. Однак донедавна останній пакет проектів рішень там був датований ще червнем. Як повідомив спеціаліст експертно-аналітичного відділу міської ради Станіслав Козлов, причина збою з оприлюдненням проектів рішень міськвиконкому на сайті міськради доволі банальна – звільнився працівник, який відповідав за наповнення цього розділу. Але незабаром оприлюднення проектів рішень міськвиконкому на сайті міської ради відновлять.
Левко КУТИНСЬКИЙ 

Переглядів: 538 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]