П`ятниця, 29.03.2024, 03:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 7 » АКЦЕНТИ
09:25
АКЦЕНТИ

Зона АТО очима прикарпатського нардепа

Днями народний депутат України з Івано-Франківська  Руслан Марцінків повернувся із зони АТО. Туди разом з побратимами відвозив допомогу добровольчому батальйону «Айдар». У розмові з кореспондентом «Західного кур’єра» обранець поділився побаченим та почутим від бійців за єдність України.

– Перш за все варто згадати, що у  добровольчому батальйоні «Айдар», до речі, воює депутат Івано-Франківської міської ради, «свободівець» Андрій Грималюк і, як відомо, депутат обласної ради Петро Шкутяк. На їхню думку та на думку бойових побратимів,  на часі ряд важливих кроків від центральної влади. Насамперед я зрозумів, що величезною помилкою було перемир’я, яке оголосив Президент Петро Порошенко. За цей час стрілецьке протистояння з терористами перетворилося на танкові битви, битви артилерії та самохідних установок систем «Град» та «Торнадо». Це призвело до величезних жертв з боку українських військовослужбовців. Також військові досі не розуміють, яким чином російські диверсанти та терористи спокійно пішли з Слов’янська та Краматорська до Донецька і Луганська. Це дало змогу негідникам перегрупуватися та нанести відчутного удару 72-й та 79-й бригадам. Де була наша розвідка і авіація? Разом з тим, наших вояків хвилює недостатній професійний рівень командного складу середньої ланки, що призвело до невмілого керівництва і часто невиправданих смертей героїв України.
Наших бійців за єдність Батьківщини продовжує турбувати несистемна робота щодо забезпечення військових системами індивідуального захисту і озброєння. Сьогодні фактично пересічні українці годують та одягають українську армію. А де ті мільярди, які ми виділили з бюджету, та мільйони гривень, які зібрали прості українці? Також наші хлопці бачать недостатню координацію дій Міноборони, МВС та СБУ з добровольцями. Як наслідок – у багатьох бійців складається враження, що централізованого керівництва як такого просто не існує. Тому я, як і фракція ВО «Свобода» у парламенті, й далі вимагаємо негайного введення воєнного стану на окупованих територіях України. Потрібно сформувати ставку Головнокомандуючого та підпорядкувати усі силові підрозділи одному керівництву. Також, за прикладом досвіду Української Повстанської Армії, варто проводити скорочені старшинські та підстаршинські школи для кращих бійців, аби сформувати потужну ланку керівництва батальйонів. Разом з тим потрібна потужна система тилового забезпечення та військові відділи захисту мостів, залізниць і іншої важливої інфраструктури. Все це дасть необхідну перевагу для перемоги у війні і принесе довгоочікуваний мир. Слава Україні!

 

Переглядів: 535 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]