Четвер, 28.03.2024, 16:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 26 » АКЦЕНТИ
09:46
АКЦЕНТИ

Засідання продовжиться…
Депутати міськради не можуть подолати вето міського голови.
Минулого четверга міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус скликав 46 позачергову сесію міськради, на якій депутати мали повторно розглянути питання «Про вдосконалення порядку здійснення контролю за рішеннями міської ради та її виконавчого комітету». Це рішення, яким, нагадаємо, міськрада вирішила «покласти контроль та відповідальність за виконання рішень Івано-Франківської міської ради та її виконавчого комітету на міського голову та його заступників, керуючого справами виконавчого комітету згідно з розподілом посадових обов’язків», В.Анушкевичус вважає незаконним, а тому призупинив його дію.
При повторному розгляді міська рада 41 голосом могла б подолати вето міського голови. Однак простий математичний підрахунок показав, що для цього було недостатньо депутатів. Фракція ВО «Свобода» попросила перерву. Під час перерви депутати розійшлися і у сесійній залі не було кворуму для ухвалення будь-яких рішень. Представники «Свободи» попросили міського голову оголосити дату наступного засідання, але він цього не зробив.
Наступного робочого дня, у п’ятницю, на засідання прийшли дев’ятеро депутатів, потім підійшли ще двоє. Того ж дня міський голова видав розпорядження про продовження засідання позачергової сесії другого липня. «Це розпорядження не відповідає Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламенту Івано-Франківської міської ради», оскільки позбавляє можливості депутатів міської ради своєчасно розглянути зупинене рішення, – прокоментував ситуацію секретар міськради Микола Вітенко. – Я направив листа міському голові, в якому обґрунтував незаконність цього рішення, а також  в телефонній розмові запросив міського голову на сесію у понеділок, 23 червня, однак він так і не прийшов. Разом з депутатами сподіваюся на те, що міський голова не буде порушувати законодавство та видасть розпорядження про продовження сесії в передбачені законодавством терміни».
Натомість В.Анушкевичус зазначив, що навіть якби депутати й змогли подолати накладене ним вето на це рішення сесії, то воно буде скасоване у судовому порядку, бо є незаконним. «Ухвалене міськрадою рішення суперечить Закону «Про місцеве самоврядування в Україні». Це  політичний крок для того, щоб в контексті наступних місцевих виборів підняти собі рейтинг і звалити всю відповідальність за негаразди та невирішені у місті проблеми лише на мою голову і виконавчу владу, а самим відсторонитися, – вважає В.Анушкевичус. – Я як найвища посадова особа в Івано-Франківську відповідаю за все, що відбувається в місті. Але не потрібно забувати, що, крім мене, мешканці міста обирали ще і депутатів, на яких теж покладали надії. Тому це спільна відповідальність як за перемоги, так і за програші».
Хвалимир ВЛАДІВ

Переглядів: 596 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]