Субота, 20.04.2024, 02:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 27 » АКЦЕНТИ
12:39
АКЦЕНТИ
Мер – за повне перезавантаження влади



Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус підтримує дострокові перевибори усіх органів влади.

Про це він сказав під час прес-конференції у вівторок, на якій оприлюднив заяву щодо останніх подій в Україні.
«Я підтримую дострокові вибори всіх органів влади, бо кожен у своєму регіоні чітко знає, хто є хто, і саме зараз це потрібно робити, – каже В. Анушкевичус. – Зараз з’являється дуже багато «борців» за Україну, які сиділи на диванах і через телебачення та Інтернет спостерігали за розвитком подій. Мені це набридло. У владу необхідно обирати чесних і порядних, які у критичній ситуації проявили себе справжніми людьми. У нас є достатньо патріотичних і кваліфікованих людей».
Міський голова подякував усім небайдужим іванофранківцям, в першу чергу тим, хто був у Києві: студентам, представникам самооборони, «Правого сектору», воїнам-афганцям, медикам, підприємцям, церкві – всім активістам Майдану. Але зазначив, що здобуту наразі перемогу вважає проміжною, а не остаточною, і застеріг від повторення помилок, допущених після Помаранчевої революції. «Мені прикро дивитись, коли, замість того, щоб проводити повну люстрацію, у Верховній Раді дехто з представників опозиції здоровкається та обнімається з представниками Партії регіонів. Замість того, щоб, принаймні, вигнати комуністів з Верховної Ради, ми сьогодні по телебаченню слухаємо, які вони бідні та нещасні, бо по всій Україні масово зносять пам’ятники Леніну та інші символи тоталітарно-комуністичного режиму. Після усього цього Компартія має бути заборонена», – сказав В.Анушкевичус.
Він також зазначив, що з сумом дивився і на деякі події на місцевому рівні.  Скажімо, коли 20 лютого у Києві вбивали людей, в Івано-Франківську на сесії облради формували облвиконком і ділили посади. Або коли у місті відбувався похорон вбитого на Майдані 19-річного іванофранківця Романа Гурика, начальник обласного УМВС Василь Фелик, за словами мера, проводив прес-конференцію. (ЦЗГ УМВС того ж вівторка ці слова мера спростувало). «У мене виникає запитання, що він досі робить у своєму кабінеті, адже сам публічно показав свою заяву на звільнення? Так само виникає запитання, що до цих пір робить на своїй посаді начальник міської міліції? Всі ці факти я вважаю проявом цинізму, в тому числі до тих людей, представників Самооборони, афганців, студентського спротиву. Адже саме вони, коли міліція виявила бездіяльність, здійснювали патрулювання вулиць міста і забезпечували правопорядок», – сказав В.Анушкевичус і заявив: «Як людина, яка дуже чітко висловлювала свою позицію ще минулого року після побиття студентів на Майдані і до сьогодні, маю право вимагати припинення таких речей та втілення у життя усього того, за що боролися і гинули люди».
«Розумію, що дехто цю заяву почне перекручувати і говорити про самопіар. Тому офіційно заявляю, що не стою і не збираюся стояти в черзі за будь-якою посадою чи портфелем. Мені посади не потрібні. Я сьогодні маю посаду, яку мені довірили люди, посаду міського голови. Але насамперед, попри посаду, потрібно бути людиною», – наголосив В.Анушкевичус.
Левко КУТИНСЬКИЙ

Переглядів: 812 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 вася  
0
обізвався самий головний хабарник

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]