П`ятниця, 26.04.2024, 00:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 23 » АКЦЕНТИ
11:30
АКЦЕНТИ
Закони поза законом…
Івано-Франківська міська рада звернулася  до Президента та лідерів опозиції


20 січня, після «кривавого Йордану»  в Києві, на Вічевому майдані Івано-Франківська відбулася позачергова сесія міської ради. На ній депутати у кількості 35 осіб прийняли звернення до Президента та лідерів опозиції.

…Дострокові вибори Президента України та Верховної Ради України, відставка уряду Азарова та формування перехідного технічного уряду України, скасування всіх законів, проголосованих 16 січня 2014 року, як таких, що суперечать Регламенту Верховної Ради України та Конституції України, притягнення до кримінальної відповідальності винних у побитті мирних демонстрантів та представників ЗМІ, звільнення від переслідування усіх учасників мирних акцій протесту, підписання Угоди про асоціацію з ЄС протягом 2014 року… Повний текст звернення читайте в рубриці «Трибуна депутата».
Як зазначив міський голова Віктор Анушкевичус, він не буде виконувати закони,  ухвалені Верховною Радою України 16 січня 2014 року. «Ті закони України – я їх не хочу перераховувати, – що ухвалені в ручному режимі, з порушенням норм Регламенту Верховної Ради, усупереч Конституції України, я вважаю їх недійсними і я особисто їх виконувати не маю наміру. Я не боюся тюрми. Я вже на багато років наговорив і зараз ще договорю. Всіх не пересадять», – підкреслив міський голова.
Голова фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв оголосив про створення «загонів самооборони» для захисту конституційних прав і свобод громадян у боротьбі з диктатурою. Мобілізаційний центр із створення загонів знаходитиметься у приміщенні громадської приймальні міської ради (вул. Грушевського, 21, каб. 108). Координатором створення загонів обрали відомого богатиря Назара Павліва.
«Враховуючи теперішню ситуацію, мусимо керуватися досить чіткою тезою: «Все, що нас не вбиває, робить нас сильнішими!» І саме це гасло треба взяти на озброєння! Український народ щоразу демонструє здатність до самоорганізації. Таку здатність неодноразово демонстрували в Києві і таку чітку здатність продемонстрували й іванофранківці, зокрема, у ніч 19 січня, коли оперативно прибули до військової частини, аби перешкодити виїзду автобусів військовослужбовців до Києва. Всю ніч громада разом із депутатами вартувала частину і таки уберегла виїзд автобусів з солдатами в Київ. Зараз варта продовжується. І спільними діями вкотре продемонстрували, що разом – ми сила! І треба, щоб ці дії перейшли в систему дій. Адже ця банда боїться тільки одного – сили українського народу», – підкреслив Роман Онуфріїв.
Звернення депутати проголосували одноголосно, а відсутність повного депутатського складу міськради (багато обранців, як повідомив міський голова, перебувають в Києві) компенсувало голосування регіонала Богдана Федьківа. «Якщо проаналізувати це звернення, воно загалом позитивне, воно спрямоване на те, щоб зберегти громадянський мир в Україні, припинити протистояння, сісти за стіл переговорів. На жаль, протягом двох місяців не доходило розуму ні у влади, ні в опозиції зробити крок назустріч, і це призвело до кровопролиття 19 січня. Не знаю наскільки дослухаються до цього звернення в Києві, але моя позиція  як громадянина – бути тут і підтримувати це рішення», – прокоментував журналістам представник фракції Партії регіонів в Івано-Франківській міській раді.  

Ростислав ТВЕРДОХЛІБ


РІШЕННЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
(40/1 сесія) шостого
демократичного скликання
від 20.01.2014 р. №1308-40/1


Про Звернення Івано-Франківської міської ради до Президента України
та лідерів опозиції


Враховуючи суспільно-політичну ситуацію, яка склалася в Україні, тривале протистояння, яке переростає у локальні громадянські конфлікти, сутички мирного населення з представниками правоохоронних органів та загрозу розв’язання громадянської війни, на підставі ст.ст. 10, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
вирішила:
1. Затвердити текст Звернення до Президента України та лідерів опозиції (додається).
2. Апарату Івано-Франківської міської ради негайно надіслати дане звернення адресатам.
3. Опублікувати дане рішення в газеті ЗК.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову В. Анушкевичуса.
Міський голова Віктор Анушкевичус


Президенту України В. Януковичу
Лідерам опозиції


Звернення
Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, висловлюючи волю громади міста Івано-Франківська, глибоко стурбовані ситуацією, що склалася в Україні. Низка останніх подій, а особливо незаконне «ручне голосування» в парламенті України 16 січня 2014 року та події 19-20 січня 2014 року на вулиці Грушевського в м. Києві штовхають країну у прірву громадянської війни.
Вимагаємо негайно розпочати переговорний процес за участю Президента України Віктора Януковича та лідерів опозиції. Оскільки Президент України В.Янукович та діюча влада не чує та не хоче чути український народ, пропонуємо опозиції вести перемовини на наступних умовах:
- дострокові вибори Президента України та Верховної Ради України;
- відставка уряду Азарова та формування перехідного технічного уряду України;
- скасування всіх «ручних» законів, проголосованих 16 січня 2014 року, як таких, що суперечать Регламенту Верховної Ради України та Конституції України;
- притягнення до кримінальної відповідальності винних у побитті мирних демонстрантів та представників ЗМІ;
- звільнення від переслідування усіх учасників мирних акцій протесту;
- підписання Угоди про асоціацію з ЄС протягом 2014 року.
Про результати перемовин вимагаємо поінформувати народ України на Євромайдані у Києві та затвердити їх відповідним протоколом.
Вимагаємо від Вас, пане Президенте, припинити в силовий спосіб вирішувати сьогоднішню політичну кризу, бо це може призвести до непередбачуваних наслідків. Народ України – не раби, і він обов’язково переможе. У випадку подальшого застосування сили кров громадян України буде на Ваших руках.
В разі невиконання даних вимог ми, жителі міста Івано-Франківська, залишаємо за собою право вдаватись до акцій громадянської непокори.
Слава Україні!

Прийнято на 40/1 позачерговій сесії
Івано-Франківської міської ради
20 січня 2014 року

Переглядів: 554 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]