Четвер, 18.04.2024, 05:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 16 » АКЦЕНТИ
11:18
АКЦЕНТИ
Новий рік розпочався низкою тяжких злочинів

Під час новорічно-різдвяних свят на охорону громадського порядку було задіяно близько тисячі працівників органів внутрішніх справ. Зокрема, в обласному центрі правопорядок підтримували 250 працівників міліції. Під час святкувань грубих порушень громадського порядку не допущено. Однак з початку нового року на території області скоєно низку тяжких та особливо тяжких злочинів, – повідомив начальник управління МВС України в Івано-Франківській області генерал-майор міліції Василь Фелик на прес-конференції в понеділок.

Так, в одному із сіл Галицького району було скоєно вбивство чоловіка, його дружині зловмисник заподіяв вогнепальні поранення. Зараз жінка перебуває на лікуванні, загроза її життю минула. Вже через кілька годин працівники міліції затримали підозрюваного у вчиненні цих злочинів – 28-річного мешканця Івано-Франківська, раніше судимого. У слідства достатньо доказів вважати, що молодик наважився на вбивство з корисливих мотивів.
Напередодні Свят-вечора в одному із сіл Косівського району було побито та пограбовано пенсіонерку. Завдяки професійним діям працівників Косівського райвідділу міліції та скоординованим діям із прикордонниками підозрюваного у вчиненні цього злочину, громадянина сусідньої держави Молдови, було затримано на автомобільному переході в Чернівецькій області саме тоді, коли зловмисник намагався покинути територію України.
Також працівниками Косівського РВ УМВС розслідується смерть 18-річного Миколи Перцовича, яка викликала суспільний резонанс і різні чутки. Напередодні Нового року в селищі Кути в кафе відбулась бійка між молодими відвідувачами, під час якої юнак отримав тілесні ушкодження. На жаль, медикам не вдалось врятувати життя хлопця.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 296-ї КК України. Чотирьом учасникам бійки оголошено про підозру, наразі вони перебувають під домашнім арештом. Кваліфікація статті пояснюється тим, що під час проведення судово-медичної експертизи було встановлено причину смерті юнака: гостра серцево-судинна недостатність. З’ясувалося, що він мав уроджену ваду серця, а під час конфлікту в кафе перебував у стані алкогольного сп’яніння. В крові загиблого виявлено 2,6 проміле алкоголю. Наразі призначено ще низку експертиз, зокрема, фахівці мають встановити, чи ідеться про причинний зв’язок між отриманням тілесних ушкоджень і смертю молодої людини.
На прес-конференції був присутній начальник Косівського райвідділу міліції підполковник міліції Микола Нємцов, який погодився надати представникам ЗМІ висновки судових експертиз. У залі також був присутній адвокат потерпілого, який зауважив, що жодних упереджених дій з боку працівників міліції стосовно розслідування цього кримінального провадження не бачить.
Керівник прикарпатської міліції Василь Фелик наголосив, що ця ситуація є дійсно складною, але все з’ясується після проведення додаткових судово-медичних експертиз, висновок яких поставить логічне завершення в істиній причині загибелі юнака.
Наш кор.
 


Переглядів: 660 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]