Четвер, 28.03.2024, 12:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 26 » АКЦЕНТИ
11:01
АКЦЕНТИ
Опозиційне п’ятиголосся



Рівно за тиждень до того, як у країні ввімкнеться лічильник нового 2014 року, а отже і нового політичного сезону, прикарпатські нардепи –члени фракції «Батьківщина» у Верховній Раді зібрались на підсумкову прес-конференцію. Політики востаннє у 2013 році «широко» вийшли до преси, проте вперше в форматі «п’ятірки». Дмитро Шлемко, Володимир Шкварилюк, Василь Гладій, Анатолій Дирів та Ольга Сікора спільно підвели риску в подіях поточного року, розповіли про подальші кроки та вимоги української опозиції до влади, долю Майдану та державного бюджету на 2014 рік.


Головною подією минаючого року нардепи одноголосно визнали Євромайдан.
«Сьогодні вже можемо робити перші висновки з того, що відбувається, – почав Дмитро Шлемко. – Майдан є, буде існувати і він буде тою платформою, яка тиснутиме на владу».
На заваді цьому не стануть ані грядущі свята, ані зимова холоднеча, вважає народний депутат – мітинг у столиці стоятиме ввесь час. А основним стратегічним завданням опозиції у наступному році Дмитро Шлемко назвав переформатування парламентської більшості та зміну діючої Конституції на Конституцію 2004 року.  
«Це і є той напрямок нашої діяльності, який стане основою у наступному році. Якщо не вдасться зламати хребет влади у 2014 році, щоб піти на дострокові вибори як президента, так і парламенту, то, безперечно, це стане основою для закладення фундаменту 2015 року. Він має вирішити все те, що започаткував Майдан у 2013 році», – резюмував Дмитро Шлемко і передав слово Володимиру Шкварилюку. Останній, в силу діяльності свого профільного комітету у ВР – з питань бюджету, у своєму спічі сконцентрувався на критиці головного фіндокументу країни на наступний рік. Зокрема, пояснив чому опозиція відмовилась голосувати за проект бюджету на минулому засіданні Верховної Ради.
«Всі знають, як цей документ готувався. Його не було ні в комітеті, ні у Верховній Раді, – картав бюджетописців депутат. – У четвер нам просто принесли його, пороздавали і кажуть: давайте будемо голосувати. Але це ж не казочка!»
«Я переконаний, що бюджет формували декілька людей», – також висловив впевненість  секретар «бюджетного» комітету парламенту. Відтак, за його словами, найбільше фінансових «вливань» у 2014 році отримають відомства Прокуратури, МВС, СБУ, Міндоходів та східні області України.
Далі у своїх виступах парламентарі озвучили інші вимоги опозиції до діючої влади.
«Сьогодні треба ставити питання відставки та формування нового уряду, – наголосив Василь Гладій. – Але просто зміна «шила» на «мило» нічого не дасть. Стратегічну перемогу ми отримаємо тоді, коли відбудеться зміна президента, тому головна вимога – дострокові президентські вибори».  
А якщо на цьому фронті прориву не відбудеться, як і переформатування більшості у ВР, то «маємо виборний 2015 рік, – заспокоїла Ольга Сікора. – До того часу ми прийдемо уже загартовані і спрацюємо на те, щоб цієї влади не було».
«Маємо зараз непросту ситуацію, яку треба довести до логічного завершення», – додав Анатолій Дирів і навіть зізнався: хвилювався, що в неділю люди вже не вийдуть на Майдан.
«А коли близько 12 години весь Майдан був зайнятий людьми, серце стало на місце! Майдан не помре, Майдан буде стояти», – впевнений народний депутат.
Завершуючи прес-конференцію, депутати привітали всіх прикарпатців з наступаючими  святами та запросили приєднатися до зустрічі Нового року на майдані Незалежності у столиці.
Вікторія ГАЙДУК
Фото із сайту «Бліц-інформ»
Переглядів: 706 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]