Вівторок, 16.04.2024, 15:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 5 » АКЦЕНТИ
10:49
АКЦЕНТИ
Свято врожаю



Сотні іванофранківців, шанувальників ароматних булочок, випічки та меду, завітали цієї неділі на майдан Шептицького на щорічне «Свято хліба». Окрім усіляких борошняних смаколиків, учасники мали змогу скуштувати прикарпатський та буковинський мед,  перехилити чарчину медовухи, спробувати нелегку справу помолу зерна на 100-літніх жорнах.  Крім смачної української здоби, гостей розважали піснями і танцями, запрошували брати участь у різноманітних майстер-класах. Розваги для найменших шанувальників ароматної випічки організувала мистецька майстерня «Шуфля».
Головною родзинкою духмяного і співочого свята став конкурс короваїв. Цьогоріч кращими визнали витвори хлібопекарів фірми «Лігос» та Івано-Франківського хлібокомбінату.  У номінації «Кращий Станіславський пляцок» перемогла «Косівська випічка «Анничка».


ДО ТЕМИ:

Ложка дьогтю до «Свята хліба»

Припарковані на майдані Шептицького автівки ледь не зірвали в Івано-Франківську проведення «Свята хліба».
Про цей інцидент розповів заступник міського голови з економічних питань Руслан Панасюк. За його словами, у суботу ввечері на майдані Шептицького  стояли п’ять автівок і, щоб знайти їхніх власників, довелося залучати міліцію з Державтоінспекцією. У такій ситуації, яка перешкоджала підготовці до проведення «Свята хліба», економічний віце-мер звинуватив керівництво КП «Технічний центр «Сервіс-Авто» і його керівника Андрія Строїча, з яким, як висловився Р.Панасюк, він «не хотів би працювати в одній команді».
Натомість А.Строїч поінформував, що всі заходи, доведені «Сервіс-Авто» на нараді з підготовки до проведення «Свята хліба», підприємство виконало. «Якби міліцейський наряд на майдані Шептицького чергував з обіду, а не з’явився там о 19.15, такого б не було», – вважає А.Строїч.
Перепало від економічного віце-мера і начальникові управління освіти Наталії Микулі, бо на шкільних лінійках, начебто, не анонсували проведення першого вересня у місті «Свята хліба». «Якщо б учнівська і педагогічна громадськість не брала участі у заходах, які впродовж року організовуються в Івано-Франківську, то багато з них  взагалі б не відбулись», – відповіла на це Н.Микула.
…Як поінформував начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдан Білик, у «Святі хліба» в Івано-Франківську взяли участь 15 підприємств різних форм власності, 120 народних умільців, які демонстрували свої вироби і проводили майстер-класи, а відвідали його орієнтовно 40 тисяч мешканців та гостей нашого міста.  

Переглядів: 856 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]