Субота, 20.04.2024, 06:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 9 » АКЦЕНТИ
12:20
АКЦЕНТИ
Як пороблено

Франківські виробники програють державні тендери на поставки у бюджетні установи міста через високі ціни. Натомість, виграють  їх підприємці з інших районів області.

«Наприклад, у тендері на продаж масла і молока в управлінні освіти перемогли галицькі бізнесмени, які жодного разу не брали участі ні в яких тендерах, – повідомив під час наради у міського голови начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківська Богдан Білик. – Я навіть не знаю, де вони ту продукцію виробляють, бо галицький молокозавод працює через місяць. Але вони, тим не менше, виграли».
Таку невтішну для міських виробників картину Богдан Білик пояснює тим, що виграють у тендерах зазвичай ті бізнесмени, що пропонують меншу за конкурентів ціну на товар.  
«А це здебільшого підприємства, що виробляють малий обсяг продукції і не платять ПДВ. І за рахунок демпінгу скидають ціну на 20%», – констатував начальник управління економічного та інтеграційного розвитку.
Франківські заводи-виробники можливості спустити ціну за рахунок ПДВ не мають.  Саме це і грає проти них.
«Ми вже мали неприємну ситуацію, коли птахокомбінат виграв тендер на поставки сосисок і сардельок у шкільні заклади. А потім різко піднялася закупівельна ціна, і заклади освіти посередині року змушені були розірвати договір з цим підприємством, – продовжував Богдан Білик. – Зривалися поставки, діти не отримували харчування…».
Заступник мера Зіновій Фітель дав управлінню економічного та інтеграційного розвитку завдання усіляко сприяти «розкрутці» місцевих виробників та допомагати і словом, і ділом, аби їхні товари стали більш конкурентоспроможними. Адже свого часу франківські підприємства були переможцями мало не всіх обласних державних тендерів на поставки товарів у бюджетні установи.
«Є такі моменти, які не залежать від наших підприємств, але все одно їм треба більше працювати», – зазначив віце-мер.
Богдан Білик в свою чергу додав: цьогоріч бачив франківську продукцію в продажу на моршинських курортах. Отож, не все так погано у місцевих виробників!

Переглядів: 714 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]