П`ятниця, 29.03.2024, 17:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 1 » АКЦЕНТИ
10:50
АКЦЕНТИ
Василь СКРИПНИЧУК:
«Рада працює гласно»




Обласна рада могла би підтримати угоду про розподіл вуглеводнів, але тільки у випадку забезпечення економічних інтересів області. На «дерибан» вона не погодиться. Про це повідомив у вівторок на прес-конференції голова Івано-Франківської обласної  ради Василь Скрипничук. Це питання він тримає на особистому контролі.

Зважаючи на те, що обласна рада не отримала актів про експертизи, вона не може обійти закони України і погодитися із умовами угоди. «Погодити угоду – означає діяти в інтересах компанії «Шеврон» і київської приватної компанії «Надра Олеська». Не погодити – означає діяти в інтересах Росії, котра нам надає газ», – запевняє Василь Скрипничук.
Власне значна частина підсумкової прес-конференції Василя Скрипничука була присвячена темі видобутку сланцевого газу на Прикарпатті. Він повідомив, що депутати обласної ради могли би погодитися із угодою у тому випадку, коли б цим питанням займалася комунальна структура, а не приватна. «Я не помітив вигоди від цієї угоди, або мені ніхто не хоче чи не може цього пояснити. Газ, який буде видобуватися, буде йти в трубу, а з труби до нас. Ціну встановлює власник труби. Якщо я не побачу вигоди для територіальної громади області, то голосувати за цю угоду не буду», – зауважив голова обласної ради.
Зрештою, на наступній сесії обласної ради 20 серпня це питання буде винесено на порядок денний. Голова обласної ради також розповів про інші не менш важливі для життя області питання, котрі виносяться для розгляду на сесії. Депутати торкнуться низки земельних питань, уточнення бюджету та звіту про виконання бюджету за перше півріччя, виконання програми охорони навколишнього середовища, а також питань, що стосуються виробництва екологічної продукції.
«Цікавим буде питання про передачу об’єкта незавершеного будівництва на вул. Софіївка, 39 (недобудоване приміщення психоневрологічного диспансеру). Міська рада просить віддати їм це приміщення назад у комунальну власність, а тим часом обласна державна адміністрація хоче віддати приміщення одному із державних фондів, що займається будівництвом житла, і таким чином вирішити житлові проблеми окремих людей», – заінтригував Василь Скрипничук.
Відповідаючи на запитання про ремонт доріг в області, голова облради зауважив, що депутати можуть визнати у цьому плані незадовільною роботу облдержадміністрації.
«Рада працює гласно», – зауважив голова, а тому вкотре наголосив, що ознайомитись із документами, ухваленими обласною радою, можна на офіційному сайті.
Голова обласної ради звернув увагу на проблему із конкурсом проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Минулого року переможцями конкурсу стали 64 проекти. За словами Василя Михайловича, на жаль, дуже мало сільських голів подали документи для отримання фінансування від обласної ради на реалізацію запропонованих сільськими громадами проектів. «Майже 30 сільських голів палець об палець не хочуть вдарити, щоби взяти кошти і виконати те, що вони самі собі запланували. Від обласної ради йде 75 тисяч гривень на той чи інший проект. Можна щось зробити для села. Є просто нехотіння щось робити», – сказав пан Скрипничук.
Володимир БОДАК

Переглядів: 685 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]