П`ятниця, 19.04.2024, 22:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 23 » АКЦЕНТИ
10:34
АКЦЕНТИ
Труба не пройде
Облрада застерігає вищі органи влади від здачі газотранспортної системи

Відбулося засідання президії Івано-Франківської обласної ради, на якому висловлено стурбованість «черговими намірами владного режиму узаконити подальше розбазарювання національної власності та здачу стратегічних національних інтересів українського народу». Президія ухвалила звернення до Президента  України В.Януковича, Прем’єр-міністра М. Азарова, Голови Верховної Ради України В. Рибака, Генерального прокурора В. Пшонки.
«Услід за ухваленням ганебних харківських угод, прийняттям антиконститу-ційного Закону України "Про засади державної мовної політики в Україні" у Верховній Раді України на догоду Кремлю зареєстровано проект Закону № 2937 від 26.04.2013 р. "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", поданий Кабінетом Міністрів України. Напоказ декларуючи нагальну необхідність підвищення економічної ефективності нафтогазової галузі, означений законопроект у своїй сутності є загрозою національній безпеці України та передбачає широкий спектр варіантів передачі Російській Федерації контролю над українською газотранспортною системою – від оренди до безкоштовної "приватизації", використовуючи спеціально підготовлені для реалізації цієї мети договори.
Позиція президії обласної ради щодо зазначеного питання категорична та однозначна – газотранспортна система України і надалі має залишатися власністю українського народу і не може ані цілковито, ані частинами бути передана під контроль будь-якої іншої країни. Збереження цього стратегічного державного активу, його поетапна модернізація є єдиним шляхом до досягнення енергетичної незалежності України. Натомість інсинуації та різного роду спекуляції, здійснювані чинним режимом у розрахунку на чергові подачки та преференції, лише відтерміновують крах неефективної управлінської моделі та мають ознаки державної зради за своєю сутністю.
Вимагаємо негайного відкликання законопроекту № 2937 від 26.04.2013 р. та закликаємо вищі органи державної влади унеможливити будь-які спроби здачі української газотранспортної системи у майбутньому. Звертаємося водночас до представників місцевих громад, політичних партій та громадських організацій, народних депутатів України об'єд-нати зусилля та не допустити в разі розгляду цього законопроекту його прийняття у Верховній Раді України», –йдеться у зверненні підписаному головою обласної ради Василем Скрипничуком.

Переглядів: 795 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]