Четвер, 28.03.2024, 17:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 11 » АКЦЕНТИ
11:08
АКЦЕНТИ
За аборти хочуть карати тюрмою

Народні депутати України від Прикарпаття, свободівці Олександр Сич, Руслан Марцінків та Руслан Зелик зареєстрували у Верховній Раді України законопроект, який передбачає законодавчу заборону штучного переривання вагітності (абортів).


Як відзначають свободівці, рівень абортів в Україні є найбільш високим серед країн ЄС і становить 21,1 на 1000 жінок фертильного віку, 45,8 — на 100 вагітностей, 84 — на 100 пологів.
Проте найбільшу стурбованість викликають наслідки абортів: високий відсоток захворюваності, що часто закінчується безпліддям, смертність, а також численні морально-правові проблеми.
Народні депутати України від ВО «Свобода» пропонують законодавчо заборонити штучне переривання вагітності, окрім випадків, встановлених чинним законодавством України. А саме: якщо вагітність несе пряму загрозу життю вагітної жінки; наявності медичних показань щодо патології плоду, несумісної з життям дитини після народження; доведених у судовому порядку фактів зачаття дитини в результаті зґвалтування.
При цьому проведення операції штучного переривання вагітності (аборту), крім випадків, передбачених законодавством, на переконання свободівців, повинно каратися кримінальною відповідальністю. За таких обставин, зокрема, особі загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років, з позбавленням  права обіймати  певні  посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
У разі ж проведення операції штучного переривання вагітності особою, яка не має спеціальної медичної освіти, така особа карається позбавленням волі на строк до семи років.
Водночас публічне висловлювання про те, що зачата дитина, яка ще не народилася, не є людиною, а штучне переривання вагітності не є вбивством, у тому числі публічне висловлювання та заклики до штучного переривання вагітності тягнуть за собою накладення штрафу на особу, яка це вчинила, в розмірі від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Прийняття цього законопроекту, як відзначають народні депутати України, сприятиме запобіганню смерті сотні тисяч жінок в Україні, збереженню їх здоров’я та дітородства, становленню високоморального суспільства нового покоління, а також виправленню невтішної демографічної тенденції, яка склалась в Україні внаслідок загальнодозволеності проведення штучного переривання вагітності.

Переглядів: 600 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]