П`ятниця, 19.04.2024, 20:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 20 » АКЦЕНТИ
12:01
АКЦЕНТИ
Відкладений звіт
Ні кандидатури нового секретаря міськради, ні звіту міськвиконкому депутати так і не почули


У вівторок продовжила свою роботу 31-а сесія Івано-Франківської міської ради. Передбачалося, що  депутати заслухають звіт міськвиконкому та  оберуть нового секретаря міськради. Однак цього так і не сталося. Розглянувши 25 питань порядку денного, міський голова Віктор Анушкевичус друге пленарне засідання 31-ї сесії оголосив закритим, а наступне призначив на 29 грудня.

Нагадаємо, що 29 листопада у порядок денний 31-ї сесії міськради депутати внесли питання про звіт міськвиконкому. Тоді міський голова Віктор Анушкевичус зазначав, що, відповідно до чинного законодавства, на підготовку до звіту членам міськвиконкому необхідно не менше місяця часу, а обрання нового секретаря міськради  можливе лише на наступній сесії. Однак депутати його не послухали і забажали це зробити вже на наступному пленарному засіданні. Інтриги додавало те, що продовж тривалого часу депутатській більшості ВО «Свобода» не вдавалося погодити кандидатуру нового секретаря міськради (яку, відповідно  до закону, має право вносити виключно міський голова), а за результатами звіту членів міськвиконкому «свободівці» начебто мали намір відправити їх у відставку.
Втім,  цього так і не сталося. Коли дійшла черга до звіту міськвиконкому, міський голова Віктор Анушкевичус друге пленарне засідання 31-ї сесії міськради оголосив закритим, а наступне призначив на 29 грудня. «Щоб заслухати звіт членів міськвиконкому, треба послуговуватись чинним законодавством. Стаття 65 регламенту міськради говорить, що час для звітування не може бути меншим, ніж місяць. Я на цьому наголошував, але мене не послухали. Безумовно, що за такий короткий час вони не змогли підготуватися до звіту. А не розглянувши це питання, ми не можемо перейти до інших. Відповідно до закону про місцеве самоврядування і регламенту міськради, я маю право оголосити перерву і визначити час наступного засідання», – пояснив свої дії Віктор Анушкевичус.
Загалом же друге пленарне засідання 31-ї сесії міськради було доволі продуктивним. Зокрема, депутати ухвалили так звану бюджетну резолюцію – основні напрямки бюджетної політики на 2013 рік. За словами голови бюджетної комісії Романа Онуфріїва, цей документ  значно спростить формування і ухвалення бюджету Івано-Франківська на наступний рік, оскільки він передбачає основні пріоритети розвитку міста. Також сесія затвердила план детального планування урочища «Вилки» у мікрорайоні «Пасічна»,  схему розташування культових споруд, програму облаштування прибудинкових територій та програму модернізації житлового фонду, розглянула блок земельних та інших питань й вирішила достроково припинити повноваження одного з депутатів міськради. 

Левко КУТИНСЬКИЙ

Переглядів: 765 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]