Середа, 24.04.2024, 04:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 1 » АКЦЕНТИ
12:00
АКЦЕНТИ
Нова радість стала  
Вибори – позаду, вибори – попереду


Виборче шоу-2012 закінчилося. Під купол найвищого законодавчого органу країни заїжджають нові «майстри розмовного жанру».

Орієнтовно до Різдва вони гуртуватимуться у вертепи (пардон, фракції), аби на повний голос заспівати «нову радість» для своїх виборців. Наскільки ефективною буде законотворча «радість» в такому розкладі політичних сил, де щонайменше п’ять потенційних претендентів на посаду Президента (Арсеній Яценюк – лідер ОО «Батьківщина», Віталій Кличко – лідер «УДАРу», Петро Симоненко – голова КПУ, Олег Тягнибок – керівник ВО «Свобода» і, звісно ж, чинний Президент – почесний лідер Партії регіонів Віктор Янукович), передбачити нескладно.  Популізму точно не бракуватиме. А шоу – тим більше. Аналітики вже в передчутті циркової вистави у виконанні невиправних комуністів і сенсації виборів-2012 – «свободівців». Хто в такій ситуації демонструватиме акробатичну майстерність в прийнятті потрібних рішень, здогадатися неважко. Очевидно, що партія влади і її сателіти. А втім і тут не все так просто. Однозначно будуть зміни. А точніше – зміна декорацій.
На час, коли верстався номер «ЗК», Центральна виборча комісія порахувала 97,71% бюлетенів. Згідно з цими результатами, до парламенту проходить п’ять політичних сил: Партія регіонів – 30.26%, «Батьківщина» – 25.34%, «УДАР» – 13.85%, КПУ – 13.28%, «Свобода» – 10.33%.
На Прикарпатті лідером симпатій виборців стала Об’єднана опозиція «Батьківщина», яка отримала майже 40%. Другим за кількістю голосів стало ВО «Свобода» – 33%. Третє місце з 15% голосів отримує «УДАР», Партія регіонів набирає 5,24% голосів.
Таким чином до нового парламенту від Івано-Франківщини за списками партій проходять:  Дмитро Шлемко та Володимир Шкварилюк (лідери обласних організацій «Батьківщина» і «Фронт змін»), «свободівці» Руслан Марцінків і Руслан Зелик, а також голова обласного осередку партії «УДАР» Роман Чернега.
Переможцями на мажоритарних округах Прикарпаття стали: Олександр Сич (той, що Максимович) – ВО «Свобода», Володимир Купчак – ОО «Батьківщина», Ольга Сікора – ОО «Батьківщина», Анатолій Дирів – ОО «Батьківщина», Юрій Дерев’янко – самовисуванець, Олесь Доній – самовисуванець, Василь Гладій – ОО «Батьківщина».
Що ж, кого обрали – тих маємо. Хочеться вірити: наші зможуть…

VOX POPULI
Чи задоволені ви результатами виборів?

Ірина, інженер:
– Мені байдуже, хто і скільки голосів набрав, все рівно в цій країні нічого не поміняється. Тут завжди так: передвиборчі обіцянки, гарні слова і плани дій на благо народу на межі реального. На ділі: відстоювання власних інтересів та інтересів «спонсорів» виборчої кампанії.

Марія, студентка:

– Не задоволена. Сподівалась, що «Свобода» набере більше голосів. Хоча, чи виправдають вони нашу довіру, – час покаже. Та і люди голосували не так активно, як хотілось би. Таке враження, що за демократію хвилюються тільки у Львові та в Івано-Франківську.

Валерій Степанович,  пенсіонер:

– Задоволений, що «Батьківщина»  набрала немало голосів. Навіть якщо були певні фальсифікації чи порушення, все рівно демократичні сили представлені досить потужно, і все-таки можна сподіватись, що якісь позитивні зміни чи зрушення будуть мати місце.

Ігор, водій:

– Я дуже радий, що «Свобода» буде у парламенті. Та найбільше радію з того, що вибори пройшли мирно, що немає силових сутичок, які несуть загрозу для життя наших сімей, що  можна спокійно ходити на роботу, купувати хліб у магазині та сподіватись покращення життя, яке забезпечить нова команда народних обранців.

Аліна, медсестра:

– Не дуже задоволена, бо я голосувала за партію «Удар», а вони набрали мало голосів. Хоча, відверто кажучи, не дуже вірю, що може щось суттєво змінитись на краще в нашій державі. Поки що всім попереднім слугам народу більше вдавалось добре обіцяти, аніж добре робити.

Опитував Тарас ЯКОВИН

Переглядів: 716 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]