Вівторок, 16.04.2024, 22:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 16 » АКЦЕНТИ
11:34
АКЦЕНТИ
Акція «білих халатів»

«Бережіть своє здоров’я» – під такою назвою вже другий місяць поспіль у Івано-Франківську триває акція, яка проходить за ініціативи головного лікаря міста Тараса Масляка та при підтримці міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса і депутатського корпусу міста.

Протягом вихідних у різних мікрорайонах облцентру працювали виїзні медичні бригади.
Для проведення акції було організовано  мобільний медичний пункт, на якому працювали дільничні терапевти та медичні сестри поліклінічних закладів міста. Вони проводили вимірювання артеріального тиску, маси тіла та росту жителів міста. Тут також можна було зробити флюорографічне обстеження, пройти анонімне тестування на ВІЛ швидкими тестами. Досвідчені лікарі давали поради відвідувачам щодо запобігання захворювань, пояснювали доцільність проходження щорічних профілактичних оглядів. Лікарі станції швидкої і невідкладної медичної допомоги провели навчання на муляжі з надання першої допомоги  при екстрених ситуаціях – метод проведення штучного дихання і непрямого масажу серця.
Участь в акції „Бережіть своє здоров’я” взяли 574 жителі міста. З них 196 осіб пройшло флюорографічні обстеження і одразу отримали результати (11 осіб було скеровано на дообстеження).
48 осіб виявили бажання пройти тестування на ВІЛ (всі результати від’ємні).  67% осіб, яким під час акції виміряли артеріальний тиск,  не мали проблем із тиском, проте 18% обстежених мешканців міста потребують дообстеження у територіальних поліклініках.
Підвищену масу тіла було виявлено у 30% осіб. Надано невідкладну допомогу 7 особам із високим артеріальним тиском.
„Такі акції є дуже потрібними та корисними. Спрямовані вони, у першу чергу, на тих мешканців міста, які через надмірну зайнятість на роботі, або через похилий вік не мають часу та можливості пройти планове обстеження у поліклініці. Уже після першого виїзду наших спеціалістів у мікрорайони міста ми відчули потребу жителів Івано-Франківська у нашій акції. Часто медики працювали замість запланованих 2-3 годин до пізнього вечора, і кількість бажаючих пройти медичне обстеження з кожною акцією тільки зростала. Тому ми не припинятимемо роботу наших мобільних медичних пунктів”, – наголосив головний лікар міста Тарас Масляк.
За його словами, такі планові медичні обстеження уже допомогли виявити людей із ранніми стадіями різноманітних захворювань та надати їм своєчасну медичну допомогу.
А це означає, що акція „Бережіть своє здоров’я” цілком виправдала свою назву. Адже саме знання про свій стан здоров’я можуть допомогти його збереженню.
Переглядів: 657 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]