Субота, 20.04.2024, 05:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 5 » АКЦЕНТИ
11:41
АКЦЕНТИ
РІШЕННЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (позачергова 28 сесія ) шостого демократичного скликання

Про звернення  до Президента України


Відповідно до ст. 59 Закону України від 21.05.1997 р. № 290/97 «Про місцеве самоврядування в Україні», у зв'язку з розглядом Верховною Радою України проекту закону «Про засади державної мовної політики» міська рада
вирішила:     
1. Схвалити звернення Івано-Франківської міської ради до Президента України (додається).
2. Рішення та текст звернення оприлюднити в засобах масової інформації та розмістити на офіційному сайті м. Івано-Франківська.
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Р. Марцінківа.
Міський голова Віктор Анушкевичус


Президенту України В. Януковичу
З В Е Р Н Е Н Н Я

Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, висловлюючи погляди івано-франківської громади, заявляємо про своє категоричне несприйняття прийнятого Верховною Радою України 3 липня 2012 року законопроекту «Про засади державної мовної політики».
Цим рішенням окупаційна більшість у парламенті під керівництвом «Партії регіонів» вкотре демонструє намагання звузити сферу вживання української мови як державної та де-факто впровадити російську як другу державну. Таким чином українофоби намагаються порушити громадянський спокій у суспільстві та посіяти міжнаціональну ворожнечу.
Таке намагання, облудно прикрите фальшивою турботою про міноритарні мови, є нічим іншим, як проявом україножерства, що своїм цинізмом перевершує діяння навіть російського царату. Цьому немає і не може бути жодного виправдання.
П'ята колона безкарно почуває себе в парламенті та, діючи за вказівкою Кремля, дестабілізує внутрішню ситуацію в країні, погіршує імідж держави, завдає непоправної шкоди утвердженню України як незалежної держави.    
На цьому фоні законопроект Ківалова-Колесніченка виглядає зухвалі
нахабною спробою яничарів змусити українців навіть у своїй державі впровадити мову північного сусіда.
Прийнятий законопроект відверто порушує Конституцію України. Він неприйнятний з точки зору міжнародного права, на що вказує Венеціанська комісія.
Вимагаємо від Президента України Януковича не підписувати ганебного законопроекту Верховної Ради України. Вважаємо, що його підписання було б злочином проти української нації.
Окремо звертаємося до всіх українців: «Ця влада боїться лише широкого народного спротиву. Сьогодні, спільними силами відкинувши будь-які політичні незгоди, ми мусимо стати на захист найбільшої святості українців – нашої мови. Закликаємо з усією рішучістю стати на захист єдиної державної української мови як невід'ємної частини суверенітету Української держави та своїх, гарантованих Конституцією, прав і свобод».



З В Е Р Н Е Н Н Я
до українського народу

Яничарська більшість у Верховній Раді сьогодні перейшла рубікон. Цинізм і продажність її керівників сягнули апогею. На очах в українського народу грубо зневажено Конституцію, існуючі Закони України, Регламент роботи Верховної Ради і "продавлено" закон про мову. Це не було голосування, це було рішення бандитського "сходняка", причому за відсутніх впевнено тиснули на кнопки "пахани". Декого взагалі відштовхнули від власного пульту і проголосували за нього. Дехто "зумів" дотягнутися до свого пульту аж з-за кордону.
Україна в небезпеці! Цей закон про фактичну двомовність, з одного боку, офіційно  ділить територію України, український народ, а з іншого – показує Кремлю, наскільки ми запопадливо стоїмо перед ним на "задніх", очікуючи чергового:"Фас!"
Україна в небезпеці! Каток диктатури владної більшості розчавив сьогодні українську демократію у найвищому законодавчому органі Держави. Тоталітаризм наступає і його наступ розпочинається прямо з сесійної зали.
Україна в небезпеці! Чи хочете Ви, українці, жити в країні, де вчора зневажили наших героїв, сьогодні – нашу  мову, завтра – нашу Незалежність?
Ми, народні депутати України, розпочали сьогодні безстрокове голодування на знак протесту проти сваволі, що її чинить діюча Верховна Рада. Ми вимагаємо від Голови Верховної Ради України не направляти на підпис Президенту законопроект №9073 "Про засади державної мовної політики".
Ми впевнені, що наші дії підтримають всі, для кого суверенна, незалежна, унітарна правова Держава Україна з єдиною державною українською мовою є не просто рядками з Конституції, а змістом буття, геном пам'яті, вічним спадком для майбутніх поколінь.
Слава Україні!

Народні депутати України:
Зіновій Шкутяк, В'ячеслав Кириленко, Ксенія Ляпіна, Ярослав Кендзьор, Іван Стойко, Микола Кульчинський, Володимир Карпук, Володимир Мойсик, Лілія Григорович


3 липня 2012 р.
Переглядів: 762 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]