П`ятниця, 29.03.2024, 17:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 21 » АКЦЕНТИ
10:27
АКЦЕНТИ
Прес-тур  Богородчанщиною

Минулого тижня черговий прес-тур журналістів обласних ЗМІ проліг Богородчанщиною. Це вже четвертий  за рахунком район Прикарпаття.


Програма перебування була цікавою і насиченою. Господарі намагалися показали свої досягнення в різних галузях не лише економіки, але й культури, духовності. На думку голови РДА Володимира Єфімчука, їхній район особливий. Пріоритетними напрямками розвитку тут є сільське господарство і туризм, який в останні роки  активно розвивається. Адже для цього є всі умови: чудова природа, самобутнє мистецтво і надзвичайно талановиті люди.
Великим кроком у відродженні та збагаченні мистецьких надбань краю стала культурно-мистецька акція «Мистецтво одного села» , за підсумками якої  випущено книжку «Богородчанщина мистецька», створено асоціації вишивальниць та коровайниць району, відкрито мистецький салон «Світло писанки», де можна почерпнути інформацію про майстрів народно-ужиткового мистецтва краю.
У центральній районні лікарні учасники туру були присутні на церемонії відкриття реконструйованого приміщення денного стаціонару — трьох палат на сорок місць. Такий дарунок лікувальний заклад підготував пацієнтам напередодні свого професійного свята — Дня медика.
Відвідали журналісти й Богородчанську дільницю тепличного господарства виробничого відділення з вирощування продукції у закритому ґрунті філії „Агрогаз”. Площа теплиць складає понад 6 га. Тут за передовою голландською технологією вирощують огірки, помідори, перець, а нещодавно і троянди. Овочі та квіти тут вирощують методом  малооб’ємної культури – капельний полив. Щорік тут реалізують 150 тисяч штук троянд  елітних сортів талея, акіто, гран-прі та ін.
Розширюється у районі і галузь птахівництва. Два господарства займаються виробництвом індичатини. Нині у них на відгодівлі 36,5 тис. індиків, протягом року буде виготовлено 970 тонн дієтичного м’яса.
Журналісти також пройшлися екостежками ДП «Лісекоцентр», відвідали  Скит Манявський, де їх зустрів та благословив  Митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф. Владика, зокрема, розповів про історію монастиря та ікони Матері Божої, що мироточить у церковній обителі, легенди про «Блаженний камінь», розташований на висоті 380 метрів від Манявського Скита, а на згадку подарував кожному пляшку цілющої води.
Наш кор.
Переглядів: 734 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]