Четвер, 28.03.2024, 11:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 19 » АКЦЕНТИ
11:29
АКЦЕНТИ
Гроші на ювілей

Напередодні Великодня стало відомо, що Уряд виділив 10 мільйонів гривень на підготовку до відзначення 350-річчя Івано-Франківська.

Про це повідомив перший заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Василь Білик. За його словами, роботи з підготовки до відзначення ювілею Івано-Франківська, які фінансуються з міського бюджету, будуть виконані в повному обсязі. А за кошти з держбюджету комунальники спершу планували здійснити капітальний ремонт вулиці Тараса Шевченка, впорядкувати сквер на вул. Грюнвальдській, завершити реконструкцію центрального міського парку культури і відпочинку імені Шевченка та відремонтувати 17 будинків-пам’яток архітектури.
«Ми сподівалися на набагато більшу суму. Спершу просили 40 мільйонів, згодом суму зменшили до 20,4, а в підсумку Кабінет Міністрів України виділив тільки 10 мільйонів. Прикро, що ми отримали таке відношення держави до міста», – зазначив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. Водночас він висловив впевненість, що, незважаючи на обмежене фінансування, місто належно підготують до ювілею. За словами мера, у часі святкувань на іванофранківців очікуватимуть кілька сюрпризів. Мобільний оператор «Київстар» зголосився виконати підсвітку міської ратуші, а фірма «Електролюкс» у парку Воїнів-інтернаціоналістів змонтує дитячий ігровий майданчик. У фізкультурно-оздоровчому комплексі на вул. Симоненка відкриють другий і наразі найбільший у місті спортзал. А родзинкою ювілейного Дня міста стане відкриття відреконструйованого бастіону Станиславівської фортеці.
Як повідомив заступник міського голови з гуманітарних питань Михайло Верес, основні святкування відбуватимуться впродовж 5-6 травня. Програма обіцяє бути цікавою та різноманітною. Офіційне відкриття Дня міста відбудеться на площі Ринок 5 травня об 11.00. Наступного дня о 10.00 глави трьох традиційних українських церков тут відслужать Службу Божу. Закордонні офіційні делегації міський голова прийматиме не у ратуші, а в приміщенні Пасажу Гартенбергів. Святочна академія розпочнеться о 17.00  5 травня в облмуздрамтеатрі, де лауреатам вручать міські премії імені Івана Франка в галузі літератури та журналістики. А вже о 19.00 на площі перед драмтеатром розпочнеться шоу-програма за участю Олега Скрипки та гурту «ВВ», яка завершиться урочистим салютом. У рамках відзначення Дня міста також відбудуться четвертий міжнародний фольклорний фестиваль «Родослав», десятий фестиваль ковалів, другий фестиваль «Весільні візерунки», фестивалі «Вогні ратуші», «Вгору серця» та «Х-гуцулія» і виставка народних ремесел.
Левко КУТИНСЬКИЙ
Переглядів: 690 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]