Четвер, 25.04.2024, 09:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 12 » АКЦЕНТИ
10:58
АКЦЕНТИ
Програмне засідання

У вівторок завершила свою роботу 21 сесія міськради. На другому пленарному засіданні депутати схвалили кілька комплексних і стратегічних програм, а також розглянули так званий блок земельних питань.

Розпочалось засідання з розгляду та обговорення стратегічного плану дій державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» на 2012-2016 роки. Як повідомив доповідач – заступник головного інженера з впровадження новітніх технологій Михайло Кобилянський, – цей план передбачає впровадження ряду заходів, спрямованих на зменшення витрат, втрат води і тепла, покращення якості послуг, технічне переоснащення котелень й модернізацію теплопостачання з переходом на двотрубну систему. Загалом на реалізацію стратегічного плану впродовж п’яти років необхідно 50 мільйонів гривень інвестицій.
Водночас М. Кобилянський поінформував, що попередню комплексну програму, розраховану на 2005-2010 роки, підприємство успішно виконало на 100%. Зокрема, за цей час вдалося здійснити реконструкцію 15 котелень, ввести в дію три когенераційні установки, замінити 24,5 кілометра мереж теплопостачання, автоматизувати роботу 18 котелень та дві котельні перевести на біопаливо. Загальна вартість робіт склала 33 мільйони гривень.
Сесія також схвалила комплексну програму профілактики злочинності в місті на 2012 рік. Вона включає в себе окремі програми дій міськвідділу УМВС в області з профілактики злочинності, міськуправління ГУ МНС з пожежної безпеки, частини внутрішніх військ із забезпечення громадського порядку, підпрограми дій громадського формування «Штаб», управління з виконання покарань, військового комісарату та інших правоохоронних й силових структур. А ось комплексну програму забезпечення функціонування місцевої пожежної команди у Хриплинському промвузлі депутати хоч і підтримали, але будуть ще з’ясовувати доцільність її існування у такому вигляді. Бо, на думку голови бюджетної комісії міськради Романа Онуфріїва, додатковий пожежний пост у Хриплині мало б організувати і утримувати спеціалізоване міськуправління ГУ МНС.
Несподівано завершився розгляд у сесійній залі традиційно-планового питання «Про матеріали управління земельних відносин». Спершу депутати доволі довго дискутували про те, хто має бути відповідальним за виконання ухвалених рішень сесій, а хто має контролювати їх виконання. Врешті, за наполяганням керівника фракції ВО «Свобода», голови бюджетної комісії Р.Онуфріїва, колеги підтримали його тезу про те, що персональну відповідальність за виконання ухвалених сесією рішень мають нести особисто керівники структурних підрозділів виконавчого комітету міськради, а контроль за виконанням рішень мають здійснювати  профільні постійні депутатські комісії міськради.
Під час розгляду й обговорення матеріалів управління земельних відносин пильну увагу депутати звернули на те, що суди своїми рішеннями зобов’язують міськраду укладати договори оренди проблемних земельних ділянок, чим підміняють функції міської ради у сфері розпорядження землями, яке є виключною компетенцією сесії міськради. Тому одностайну підтримку депутатів знайшла пропозиція керівника фракції ВО «Свобода» Р.Онуфріїва, яка стосувалася звернення до прокуратури міста щодо надання нею правової оцінки рішенням судів, що стосуються розпорядження землями і майном міської ради, які ухвалювалися впродовж 2006-2012 років. А присутній на сесії заступник прокурора міста Володимир Торованин навіть запевнив, що готовий домагатися відміни всіх зобов’язуючих рішень судів, які підміняють собою рішення міськради в частині розпорядження землями і майном.

Левко КУТИНСЬКИЙ
Переглядів: 807 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]