П`ятниця, 19.04.2024, 15:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 16 » АКЦЕНТИ
15:53
АКЦЕНТИ
Роботи вистачить

У понеділок після засідання комітету з економічних реформ голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк провів підсумкову прес-конференцію для представників ЗМІ області.

«У році, що минає, усі райони області попрацювали непогано. Городенківщина, наприклад, зібрала рекордний урожай хліба. Молодці! Кожен район у міру своїх сил і можливостей працював над виконанням програми соціально-економічного розвитку, –  зазначив голова ОДА. – Загалом в області здано в експлуатацію 363 об'єкти».
Проте, за словами Михайла Вишиванюка, невирішеними залишаються чимало питань, їх влада має на меті реалізовувати вже наступного року. Михайло Васильович наголосив, що він не любить «завивати у папірці» проблеми, а тому рекомендує під час засідання колегії не боятися про них говорити. Для цього, переконаний пан Вишиванюк, є багато можливостей, аби область не виглядала так, «наче у повоєнний рік».
Голова зазначив, що деякі інвестиційні проекти, котрі ще не вдалося реалізувати, перебувають у процесі реалізації. Їх затримує одне – відведення земельних ділянок.
На думку Михайла Вишиванюка, на Прикарпатті найбільша біда – дороги. Цього року вдалося збудувати 40 км доріг, також відремонтовано деякі проблемні ділянки доріг.
Наступного року обласна влада має намір «серйозну увагу приділити будівництву шкіл, дитячих садочків та ремонту доріг, газифікації сіл, а також розвитку спорту».
На запитання журналістів, який район спрацював краще, а який гірше, Михайло Вишиванюк відповів: «Конкретна робота велась у всіх районах –  керівники районів і міст працювали добросовісно. Тому я щиро вдячний усім за добру працю, терпіння і розуміння».
Дмитро ГУСАК

Шанс на автономне опалення


Всі ваші сусіди давно користуються автономним опаленням, а ви ні, але хочете його мати? Міська влада дає вам такий шанс.
Івано-Франківська міська рада ухвалила порядок надання дозволів на відключення будинків, стояків будинків та окремих житлових приміщень від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання. Проект рішення, яке регламентує цю процедуру, запропонувала постійна депутатська комісія міськради з питань ЖКГ, транспорту і зв’язку. Як наголосив секретар міськради Руслан Марцінків, воно цілком відповідає чинному законодавству і, в межах компетенції міськради, визначає пріоритети в наданні дозволів на відключення від центрального опалення і гарячого водопостачання.


Мешканці матимуть шанс ним скористатися, якщо на стояку опалення залишилась лише одна квартира без індивідуального опалення і є заява її власника щодо бажання його встановити. Або ж у будинку на п’ять і більше поверхів є дві такі квартири і їхні власники теж готові встановити собі «автономку». Ініціатором відключення центрального опалення також може бути надавач послуги, якщо він не може забезпечити належну її якість. В інших випадках, відповідно до законодавства, відключення окремих стояків будинків та житлових приміщень від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання забороняється.
Окремі депутати висловлювали свої застереження і пропозиції до цього проекту рішення. Р. Марцінків обіцяв їх, по можливості, згодом врахувати, але наголошував, що міська рада має діяти виключно в рамках чинного законодавства, інакше її рішення опротестує прокуратура. А що, скажімо, робити людям, якщо вони не задоволені якістю послуг, а підприємство-надавач не ініціює переведення будинку на індивідуальне опалення, хоча батареї в помешканні ледь теплі і місяцями нема гарячої води? Або хто фінансуватиме встановлення автономного опалення у квартирі, якщо її мешканці не мають на це грошей, а надавач послуги ініціює її відключення від своїх мереж? Зрештою, мешканці багатоповерхівок й так не мають вибору підприємства-надавача послуг, адже централізоване опалення і гаряче водопостачання забезпечує ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», яке є монополістом у цій сфері.
Стах МІРЧУК
Переглядів: 728 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]