П`ятниця, 19.04.2024, 12:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 2 » АКЦЕНТИ
11:49
АКЦЕНТИ
Хтось нищить «Явір»

Увівторок в Івано-Франківську  під стінами обласного управління міліції, а опісля під будинком ОДА, пройшла акція-протест таксистів служби «Явір».Таксисти також побували у міськвиконкомі. Звідти, кажуть, їх переадресували в ОДА. Перевізників прийняв і вислухав, навіть пообіцяв посприяти, заступник голови ОДА Роман Струтинський.

Поштовхом до таких радикальних дій перевізників стали хуліганські напади на їх автівки.
Організатори виставили на показ дві машини, котрі напередодні вночі спалили невідомі на Будівельників, 10 та Стуса, 45.
Як сказав директор фірми Михайло Рибак, цей випадок непоодинокий. Протягом минулого місяця постраждало іще декілька автівок цієї автофірми.
– З 16-го на 17-те минулого місяця на виклики було запрошено дві машини таксі нашої служби. Коли вони приїхали за адресою, до них вибігли люди в чорному і пошкодили автомобілі. На сьогодні ми маємо 7 пошкоджених автомобілів і три підпали, – каже Михайло Васильович.
За його словами, раніше просто били машини за доволі простою схемою: викликали кілька машин у різні місця, кілька хлопців з битами розбивали скло чи гнули метал і тікали.
– В одній машині ми знайшли знаряддя побиття – метрову арматуру товщиною 16-18 мм. Є й постраждалі. Один водій, коли його хотіли ударити по голові, чинив опір, тепер має травму руки й не може працювати, – розповідає Михайло Рибак.
Таксисти налякані, чимало водіїв уже перейшли на інші фірми, навіть не попередивши попереднє керівництво.
За словами директора автофірми, минулого тижня вони вже зверталися у міліцію. Проте події цієї ночі змусили реагувати інакше.
– Ми не перші. Колись таким чином воювали з 0-73. Потім були загадкові випадки, коли розбивалися машини 0-57 служби. Потім був побитий Олійник, керівнику однієї із служб, якщо пригадуєте, тоді переломили ноги. Така розправа  з таксистами у дусі Чікаго 30-х років у місті триває вже давно. Той, хто це робить, знає, що я просто так не здамся. А налякані люди порозбігаються. Я їх не маю права тримати насильно,  – продовжує підприємець.
Як повідомив керівник СЗГ УМВС України в області Василь Гультайчук, за останні півтора місяці в Івано-Франківську було зареєстровано декілька фактів вчинення хуліганських дій невідомими особами стосовно автомобілів, що працюють на ринку послуг таксі. За цими фактами порушені кримінальні справи, міліція проводить комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення і затримання зловмисників. Правоохоронці відпрацьовують низку версій і з’ясовують конкретні причини того, чому об’єктами посягання стають автомобілі однієї і тієї ж фірми-перевізника.
29 серпня у вечірній час зареєстровано ще два випадки пошкодження автомашин цієї ж фірми. Поділяючи занепокоєння працівників підприємства-перевізника у зв’язку з цими подіями кримінального характеру, міліція докладає максимум зусиль та можливостей для того, щоб всебічно розслідувати ці протиправні прояви і притягнути винних до кримінальної відповідальності за хуліганство та пошкодження майна автовласників. Проведені заходи дали певні результати, однак в інтересах слідства розголошувати про це наразі передчасно.
На разі тривають переговори з владою про те, щоб негайно були вжиті заходи і таксисти не боялися виходити на роботу.
Перевізники подейкують, що хтось із «крутеликів» хоче монополізувати службу таксі.
Сьогодні у місті працює 12 служб. «Явір» або 0-54 був найбільшою таксофірмою. Мав понад 250 машин.
Олександр Чорний
Переглядів: 889 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]