П`ятниця, 19.04.2024, 11:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 11 » АКЦЕНТИ
12:02
АКЦЕНТИ
Помпезно, але без параду
Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк дав доручення на найвищому рівні відзначити святкування 20-ї річниці Незалежності України. З цієї нагоди на теренах Прикарпаття вже проводяться заходи, приурочені ювілейній даті.
Під час останньої колегії керівництво області висловило незадоволення станом пам'ятних хрестів та могил борців за незалежність по селах області. Є такі могили, котрі заросли бур'янами, а прапори біля могил, на деяких установах вигоріли або взагалі пошматовані. Тому голова ОДА попередив сільських голів, щоби ті взялися за негайне впорядкування пам'ятних місць у своїх населених пунктах. Михайло Вишиванюк повідомив, що понад дві з половиною тисячі синьо-жовтих прапорів було закуплено та передано в населені пункти області. "Прапор має висіти на кожній установі і кожному будинку, в якому проживає державний службовець", – зауважив Михайло Васильович.
На колегії було вирішено 20 серпня провести загальнообласну толоку.  Голова облдержадміністрації наголосив: "Область повинна блищати. І після Дня незалежності також". Власне, із пропозицією проведення толоки виступив мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. Проте це не сподобалося його колезі міському голові Калуша Ігорю Насалику, який наголосив, мовляв, потрібно налагодити систему прибирання території населених пунктів комунальними службами, тож в результаті не потрібно буде проводити і толоки. Після розумувань "треба-не треба", колегія,   зрештою, вирішила прибрати область.
З нагоди свята заплановано чимало заходів у всіх населених пунктах. Керівництво області переконане, що потрібно проводити міжрайонні концерти. У такому випадку творчі колективи одного району можуть виступити перед мешканцями іншого.
Були серед присутніх на колегії і незадоволені "таким проведенням Дня незалежності". Голова обласної "Просвіти" Степан Волковецький сказав, що відсутність військового параду в найбільше державне свято не додає честі державі. "День незалежності так не святкується", – зауважив пан Волковецький. Але йому одразу ж дали вичерпну відповідь. Зокрема, Михайло Вишиванюк наголосив, що у святкуванні важливе не обговорення і складання планів, а конкретні дії.
Голова обласної ради Олександр Сич повідомив, що на 18 серпня планується скликання урочистої восьмої сесії обласної ради з нагоди 20-ї річниці Незалежності України, на яку буде запрошено народних депутатів Верховної Ради України усіх скликань від Івано-Франківської області, депутатів обласної ради першого-п'ятого демократичних скликань, владик українських традиційних церков, керівників політичних партій та громадських організацій, представників засобів масової інформації.
На урочистій сесії буде відзначено борців за незалежність України та учасників визвольних змагань, яким буде вручено грамоти та цінні подарунки голови обласної ради, Почесну відзнаку "100-річчя від дня народження Головного Провідника ОУН Степана Бандери".
Володимир БОДАК
Переглядів: 902 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]