Четвер, 25.04.2024, 22:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 11 » АКЦЕНТИ
12:00
АКЦЕНТИ
Герої назавжди
Вищий адмінсуд України позбавив головнокомандувача УПА Романа Шухевича та провідника ОУН Степана Бандеру звання Герой України, залишивши чинним вирок Донецького окружного суду. Таке ганебне рішення було прийнято напередодні 20-ї річниці Незалежності України.
Все своє життя Степан Бандера та Роман Шухевич боролися за волю українського народу. Саме за це їх люто ненавидів сталінський режим, спотворював їхній образ, навішуючи ярлики "бандитів". Але бандит ніколи не боротиметься за волю свого народу. А Бандера і Шухевич боролися з окупантами на своїй землі, не захоплюючи чужих територій, не поневолювали інші народи, а тільки відстоювали самостійність України. Степан Бандера та Роман Шухевич діяли у важких умовах, коли панувало беззаконня, вірно служили Україні й інших вчили так служити. Степан Бандера не покладався на чиюсь допомогу. Як і багато інших українських націоналістів, провідник ОУН переніс тортури у польських і німецьких концтаборах. А радянська історіографія приписує йому побратимство з німцями.
В наш час, на 20-му році Незалежності України, на догоду Росії продовжують  й надалі спотворювати образи борців за волю України, переписують історію. Але справжній українець знає свою історію. І, як Бандера вчив вірності України, так і ми повинні вчити наших дітей правдивої історії. Ще живі свідки сталінських репресій, масових переселень в Сибір, що стали жертвами червоного терору тільки за те, що жили на своїй землі, розмовляли рідною українською мовою, ходили до української церкви. Вони були свідками того терору і стають свідками чергових репресій теперішньої влади. Але знаючи історичне минуле свого народу, знаючи, що ти українець, потрібно не допустити повернення сталінщини і не втратити те, про що мріяли Бандера і Шухевич, кидаючись під ворожі кулі.
Ми повинні шанувати великих синів і справжніх Героїв-борців Степана Бандеру і Романа Шухевича, які навіки залишаться Героями, попри всі намагання влади це спростувати.
Переглядів: 726 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]